Roken of dampen? Dit zijn de verschillen

Maar dan 60% van alle rokers heeft ooit serieus geprobeerd te stoppen. Veel van deze stoppogingen mislukken. Van de ene op de andere dag stoppen is immers ongelooflijk zwaar als er geen alternatief voorhanden is. Gelukkig is dat alternatief er tegenwoordig wél in de vorm van de e sigaret. In dit artikel noemen wij de 5 beste redenen voor een overstap.

Gezondheid

Iedereen weet dat het roken van reguliere tabak schadelijk is voor de gezondheid. Zo schadelijk zelfs, dat er jaarlijks wereldwijd meer dan een half miljoen doden vallen als rechtstreeks gevolg. Dat komt met name door de teer, koolmonoxide, stikstofmonoxide en honderden andere schadelijke stoffen die leiden tot ziektes als (long)kanker, atherosclerose en uiteenlopende hart- en vaatziekten. In vergelijking met tabak is de e liquid van Nieuwesigaret dan ook een zeer gezond alternatief. Deze bestaat uit slechts drie ingrediënten en is optioneel ook zonder nicotine verkrijgbaar.

Veiligheid

De e sigaret is niet alleen gezonder, maar biedt tegelijkertijd een hogere veiligheid in het dagelijks gebruik. In tegenstelling tot een gewone sigaret, vindt er namelijk geen verbranding plaats en bestaat er dus geen brandgevaar. Smeulende askegels in kledingstukken en bosbranden door weggegooide sigaretten behoren hierdoor definitief tot het verleden. Ook makkelijk: u kunt de e sigaret op elk gewenst moment wegleggen of in uw borstzak stoppen.

Schoonheid

Een goede gezondheid door stoppen met roken van tabak brengt ook andere voordelen met zich mee. Traditionele rokersproblemen zoals gele vingers en bruine tanden verdwijnen namelijk zodra u overstapt op elektrisch roken. De drie hoofdbestanddelen van e liquid veroorzaken geen gele aanslag, waardoor u uw stralend witte glimlach kunt behouden.

Gebruiksgemak

Een extra reden waarom e sigaretten de beste sigaretten zijn, is het grote gebruikscomfort. Naast het eerder genoemde feit dat een e sigaret overal is neer te leggen, is ook gebruik van een asbak compleet overbodig. Uw leefomgeving wordt hier een stuk frisser en schoner van. Ook de compacte afmetingen van de e sigaret zijn een groot voordeel. U hoeft immers niet langer ruimte in uw zak te maken voor een groot pakje shag of sigaretten. De e sigaret is dankzij zijn kleine formaat heel makkelijk mee te nemen. Dat komt van pas, want in tegenstelling tot conventioneel roken is elektrisch roken vrijwel overal toegestaan.

Prijs

De laatste reden om over te stappen is voor veel mensen niet onbelangrijk: het prijsvoordeel. Gewoon roken is duur. Is het niet vanwege het productieproces van tabak, dan is het wel vanwege de torenhoge accijnzen die overheden in rekening brengen. Elektrisch roken is aanzienlijk goedkoper, want van belastingheffing is nauwelijks sprake. De eenmalige aanschaf van een goede starterskit en een aantal lekkere e liquids is al voldoende om tal van maanden goedkoop te kunnen dampen. Voor een maximaal prijsvoordeel bestel je natuurlijk via de website van Nieuwesigaret!