Gepost op

Elektronisch roken? Tips voor beginners

Stoppen met roken is voor iedereen verschillend. De een heeft nergens last van, voor de ander is stoppen een nachtmerrie. Kauwgum helpt niet, pleisters helpen niet, goede raad is duur. Gelukkig ondervindt een toenemend aantal rokers dat je niet per se hoeft te stoppen, maar dat je ook ánders kunt gaan roken. Namelijk: elektronisch.

Elektronisch roken, ofwel ‘het nieuwe roken’, heeft grote gezondheidsvoordelen. De belangrijkste winst is dat je geen schadelijke teer meer binnenkrijgt, zoals bij de conventionele sigaret wel het geval is. Bovendien kun je met geavanceerde e-sigaretten en vullingen zelf de hoeveelheid nicotine regelen. Op die manier kun je langzaam ‘afbouwen’. Maar je kunt ook besluiten je rookgewoonte niet op te geven, in de veilige wetenschap dat een e-sigaret je gezondheid nauwelijks schaadt.

Wat wordt mijn eerste e-sigaret?

Met het besluit om over te gaan op elektronisch roken, is de eerste stap gezet. Nu is het van belang dat u meteen de voor u meest geschikte e-sigaret koopt. Immers, alle begin is moeilijk en als het nieuwe roken u niet meteen bevalt, is de kans groot dat u toch weer naar dat oude, vertrouwde, maar oh zo schadelijke sigaretje grijpt.

Maar wat is voor u het beste ‘rooktoestel’? Dat is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke smaak en portemonnee, maar er zijn wel wat algemene tips te geven. De belangrijkste is: begin eenvoudig en ‘klein’. Koop niet meteen een e-sigaret met allerlei toeters en bellen, maar let vooral op de gebruiksvriendelijkheid. Koop ook geen ‘te groot’ toestel. Uw e-sigaret moet net zo makkelijk in uw jas- of broekzak passen als uw vroegere pakje sigaretten.

Meteen gebruiken en genieten van de nieuwe rookervaring

Let als u zich oriënteert op e-sigaretten op de directe bruikbaarheid. Als u eerst van alles in elkaar moet sleutelen, is dat meestal geen goed begin. Ons advies is: kies voor een systeem dat u meteen kunt gebruiken om te genieten van uw nieuwe rookervaring. Als uw belangrijkste doel is om uiteindelijk helemaal met roken te stoppen, kies dan een systeem waarmee u snel en gemakkelijk zelf de hoeveelheid nicotine kunt regelen.

Steeds meer mensen stappen over op elektronisch roken, dus de kans is groot dat iemand in uw omgeving al langer e-sigaretten gebruikt. Vraag gewoon eens naar zijn of haar ervaringen voor u tot uw aankoop overgaat. Twee weten meer dan een. Nogmaals: begin eenvoudig. Later kunt u altijd nog kiezen voor een geavanceerdere uitvoering om optimaal te genieten van een aroma dat voor de beste tabak niet onderdoet. Ons doel: ervoor zorgen dat ‘nieuwe rokers’ tevreden rokers zijn.

Gepost op

Nieuwe smaaklijn gelanceerd: rijke aroma’s en diepe geuren

Een van de grote voordelen van vapen, is dat u iedere keer weer een andere smaak kunt proberen.  U kunt bijvoorbeeld zelf e liquids maken, al benadert dat niet altijd die sensatie van een zorgvuldig uitgebalanceerde smaak van een gerenommeerd producent. 2 Mars gaat nu nóg een stapje verder en komt met een aantal prachtige, exotische nieuwe aroma’s. Wij kregen alvast een voorproefje.

Vapen en aroma’s

Vapen is lekker omdat er tal van ondefinieerbare, maar o zo heerlijke aroma’s vrijkomen. De zintuigen worden geprikkeld door geur en smaak en dat zorgt voor een fijne sensatie. Het komt er uiteindelijk op neer dat de kwaliteit van het aroma de mate van die sensatie bepaalt. Negentig procent van de geur die u ruikt, wordt bepaald door aroma’s.

U kunt zich dan ook voorstellen dat de ervaring van het vapen van een e sigaret voor een groot deel samenhangt met de kwaliteit van het gebruikte aroma. Met andere woorden: betere, sensuelere e liquids uit een hoger segment verhogen het genot. In het verleden was de keuze nog beperkt op dit gebied, maar inmiddels er wordt steeds meer aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe aroma’s. Aan smaken die de zintuigen maximaal prikkelen.

E liquids: smaken verschillen

Het creëren van een nieuw aroma is een tijdrovend proces en het is ingewikkeld om een lekkere geur of smaak één op één te kopiëren, uitzonderingen daargelaten. Ter illustratie: om tot een koffie aroma te komen, worden zo’n 800 substanties gebruikt. Niet voor niets houden producenten van nieuwe e liquids de ingrediënten liever geheim. Het is echter steeds beter mogelijk om aroma’s te benaderen die perfectie benaderen.

Dankzij nieuwe, geavanceerde technieken en ontwikkelmethoden is 2 Mars in staat om die smaken nauw te laten aansluiten bij persoonlijke voorkeuren en wensen van gebruikers. Want de beleving van een aroma verschilt per persoon. Wat de een als fantastisch ervaart, kan voor de ander een afknapper zijn. Met het lanceren van nieuwe smaaklijnen, heeft 2 Mars dat proberen te ondervangen. Iedere vaper komt vanaf nu écht aan zijn trekken.

Heerlijke nieuwe smaken en aroma’s

De nieuwe smaken zijn onderverdeeld in drie categorieën, ieder met een geheel eigen genotpalet en smoelwerk. De Traditional Flavours met aardse aroma’s als amandel, kers en kokosnoot, de Luxury Flavours gebaseerd op de geur van hout, de smaak van likeur en fijne kruiden, en ten slotte de Masterful Flavours. Denk hierbij aan champagne, honing, mokka en marsepein. Hiermee bestrijkt 2 Mars een breed gebied aan aroma’s en is er voor iedere type e sigaret gebruiker iets naar zijn of haar smaak te vinden.

De kwaliteit is verbazingwekkend hoog. De nieuwe smaaksensatie’s en aroma’s van 2 Mars beloven heel wat voor de toekomst van de e sigaret, zo is wel duidelijk. Wilt u dat zelf ook eens ervaren, dan raden wij u aan om eens af te reizen naar het universum van intense geuren en smaken, zoals ze het zelf noemen. Daarvoor klikt u hier. Ondertussen genieten wij alvast verder…

 

Gepost op

E sigaret versus gewone sigaret: wat zegt de wetenschap?

Wie wil overstappen van de gewone sigaret naar de e sigaret, zit vaak met een aantal prangende vragen. De belangrijkste: is het gebruik van een e sigaret niet net zo schadelijk voor de gezondheid als de reguliere sigaret die ik nu rook? Berichtgeving in de media daarover is niet altijd eensluidend, dus wenden we ons in deze blog tot de wetenschap.

E sigaret 95% minder schadelijk

Al in 2015 publiceerde de Britse gezondheidsdienst een uitgebreid onderzoek, waaruit naar voren kwam dat het roken van e sigaretten zo’n 95% minder schadelijk is dan het gebruik van de ouderwetse sigaret met tabak. Een andere vondst, zo blijkt uit datzelfde artikel, is dat bijna de helft van de populatie (44,8 procent om precies te zijn) zich niet realiseert dat e sigaretten veel minder schadelijk zijn dan gewone sigaretten. Hier is dus nog veel winst te behalen.

Het onderzoek, geleid door de professoren Ann McNeill en Peter Hajek, geeft aanwijzingen dat de e sigaret bijdraagt aan de almaar kleiner wordende groep gewone rokers. Een goede ontwikkeling, afgaande op de eerder genoemde conclusies. Ook wordt in het onderzoek de zorg weggenomen dat het roken van e sigaretten voor kinderen en niet-rokers een aanleiding kan vormen om zelf te gaan roken. Die claim bleek namelijk nergens op gebaseerd.

Recent bewijs voor minder schadelijke e sigaret

In maart van dit jaar publiceerde de University College van Londen in opdracht van het Britse kankerinstituut opnieuw een hoopgevend onderzoek. Opnieuw luidt de conclusie: het roken van e sigaretten is – ook op de lange termijn – veel minder schadelijk dan het roken van gewone sigaretten. Men kwam tot deze bevindingen door 6 maanden lang van drie groepen (rokers, e sigaret gebruikers, en gebruikers van nicotinevervangers als pleisters en kauwgom) het speeksel en de urine te testen.

Daarin werd gezocht naar aanwezigheid en concentratie van onder meer nicotine en 26 andere schadelijke stoffen. Alleen het schadelijke NNAL werd gevonden in de urine van de gebruikers van de e sigaret, zij het in een concentratie die liefst 97,5% lager was dan bij gewone rokers. De overige stoffen werden teruggevonden in concentraties als gemeten bij de gebruikers van nicotinevervangers.

E sigaret niet schadelijker dan nicotinevervangers

Dat is goed nieuws, want uit onderzoek dat de voorbije 30 jaar is verricht naar nicotinevervangers, is gebleken dat die stoffen in dergelijke concentraties nauwelijks een risico vormen op de lange termijn. Cancer Research UK stelt dan ook: “We zien dat e sigaretten dezelfde invloed hebben op het lichaam als erkende middelen die worden gebruikt om te stoppen met roken. De e sigaret kan dan ook als relatief veilig worden beschouwd.”

Met andere woorden: het loont om de (definitieve) overstap te maken van de reguliere sigaret naar  de e sigaret, zeker als het u om de gezondheid te doen is. Wilt u nog wat meer info? Dan kunt u deze blog lezen, waar we eerder al schreven over de mogelijk schadelijke gevolgen van nicotine.

Gepost op

Welke e sigaret moet ik kiezen?

U bent zover: na maanden, of misschien zelfs wel jaren van goede voornemens heeft u besloten om de reguliere sigaret te laten voor wat het is. Zomaar stoppen is echter geen sinecure en vergt wilskracht. Maar waarom zou u moeilijk doen, als er een alternatief is dat vele malen gezonder is en net zo lekker? Wij zetten een aantal opties op een rijtje.

De e sigaret is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Hieronder nemen we een aantal verschillende types onder de loep en bespreken we kort de belangrijkste kenmerken. Daarbij is het belangrijk te weten dat de smaak van een e sigaret afhankelijk is van de e liquid die u gebruikt. Dit kunt u los kopen, of eventueel zelf maken. Maar daarover zometeen meer, eerst bespreken we de verschillende varianten.

Easy Vapor Simple Life


De naam zegt het al, deze e sigaret gaat het stoppen met het roken van de ouderwetse sigaret heel wat eenvoudiger maken. De Easy Vapor Simple Life is slank, doch krachtig genoeg om echt te kunnen vapen. Het apparaat beschikt over een tankcapaciteit van 1,6ml en is geoptimaliseerd om lekken te voorkomen.

Ook beschikt deze e sigaret over airflow control. Daarmee kunt u de hoeveelheid lucht regelen die u binnenkrijgt tijdens het hijsen. U kunt dus zelf bepalen of u veel lucht binnenkrijgt bij bijvoorbeeld een lichte hijs, of weinig lucht bij een flinke hijs. Uiteraard is de Easy Vapor Simple Life lichtgewicht. U merkt dus nauwelijks dat u het apparaat bij u heeft. Heel wat anders dan een pakje sigaretten dus!

Ego One All in One

Deze e sigaret beschikt over het beste anti lek systeem en is uitgerust met een tankcapaciteit van 2 ml. Het apparaat is simpel en simpel in gebruik en heeft een luxe uitstraling. Ook hier is de luchttoevoer tijdens het hijsen handmatig te regelen, door aan de ring te draaien. De batterijduur is uitstekend en de Ego One All in One beschikt tevens over een kindveilige sluiting.

Ego One


Het raspaardje onder de e sigaretten, niet te verwarren met de hierboven besproken All in One variant. De Ego One is klein maar krachtig, en profileert zich met name vanwege de twee verwisselbare atomizers. Hierdoor kunt u kiezen hoe u het liefst wilt vapen: rechtstreeks over de longen, of eerst via de mond. De Ego One komt daardoor het dichtst in de buurt van de beleving bij een conventionele sigaret.

Kies uw favoriete e liquid

Voor welke e sigaret u ook kiest, de beleving tijdens het vapen hangt grotendeels af van het soort e liquid dat u gebruikt. Deze zijn te verkrijgen in verschillende smaken, kracht en kwaliteit. U kunt de e liquids kant-en-klaar kopen, maar eventueel ook zelf maken. Gaat u voor het laatste, dan kunt u zelf de smaaksterkte, de smaak en het nicotinegehalte bepalen. In deze blog leest u daar meer over.

 

Gepost op

De lekkerste recepten voor e liquid

Een van de grootste voordelen van elektrisch roken is de grote invloed die u kunt uitoefenen op de smaak. Het is heel eenvoudig om op onze website zelf uw e liquid samen te stellen en op basis hiervan unieke recepten te creëren. Hieronder leggen we meer uit over het combineren van verschillende aroma’s en het gebruik van onze handige calculator voor de lekkerste e liquid recepten.

E liquid zelf mengen en samenstellen

Zelf e liquid maken is niet moeilijk en biedt u bovendien diverse voordelen. Niet alleen heeft u volledige controle over de uiteindelijke smaak- en rookbeleving, maar ook bespaart u flink ten opzichte van het kopen van kant-en-klare liquids. Zeker voor de gevorderde damper is zelf samenstellen in de meeste gevallen dan ook de beste optie.

De vloeistof bestaat uit een aantal noodzakelijke basiscomponenten. Denk hierbij onder meer aan stoffen als Propylene Glycol (PG), Vegetal Glycerin (VG), de door jou gekozen aroma’s en optioneel nicotine. De verhouding tussen al deze stoffen bepaalt de uiteindelijke rookervaring. Zo kiest u meer VG voor meer vapor of gaat u juist voor meer PG voor een sterkere throat hit.

Talloze keuzemogelijkheden voor recepten

Hoewel u op de website van Nieuwesigaret de keuze heeft uit een variëteit aan aroma’s, kan het zijn dat u na verloop van tijd op zoek bent naar nog meer variatie. In dat geval raden wij u aan te experimenteren met speciale e liquid recepten. Dit zijn unieke combinaties van verschillende basisbestanddelen en aroma’s, die tezamen een eigen recept vormen.

Gezien de vele keuzemogelijkheden bij Nieuwesigaret zijn de opties op het gebied van e liquid recepten vrijwel eindeloos. Combineer bijvoorbeeld zoete smaken zoals Blackberry Fruit, Banana Fruit en Tutti Frutti Fruit voor de ultieme fruitexplosie of combineer tabaksmaken zoals Cuban Supreme Tabak, Black Honey Tabak en Black Fire Tabak voor een heerlijk rokerige smaakbeleving.

E liquid recepten opslaan en delen

Omdat we het creëren van e liquid recepten nóg makkelijker willen maken, vindt u op onze website een handige calculator waarmee u uw gedroomde recept zelf snel en eenvoudig kunt samenstellen. In enkele simpele stappen voert u hier zaken in zoals de PG/VG-verhouding, de te maken hoeveelheid in milliliter, de gewenste nicotinesterkte en eventueel extra verdunningsmiddel.

Vervolgens kunt u tot maximaal acht verschillende smaken toevoegen en eenvoudig het gewenste percentage per smaak aangeven. De calculator voert alle benodigde berekeningen direct voor u uit. Heeft u zelf een heerlijk recept samengesteld? Deel het dan met de wereld op onze speciale receptenpagina.

 

Gepost op

Roken of dampen? Dit zijn de verschillen

Maar dan 60% van alle rokers heeft ooit serieus geprobeerd te stoppen. Veel van deze stoppogingen mislukken. Van de ene op de andere dag stoppen is immers ongelooflijk zwaar als er geen alternatief voorhanden is. Gelukkig is dat alternatief er tegenwoordig wél in de vorm van de e sigaret. In dit artikel noemen wij de 5 beste redenen voor een overstap.

Gezondheid

Iedereen weet dat het roken van reguliere tabak schadelijk is voor de gezondheid. Zo schadelijk zelfs, dat er jaarlijks wereldwijd meer dan een half miljoen doden vallen als rechtstreeks gevolg. Dat komt met name door de teer, koolmonoxide, stikstofmonoxide en honderden andere schadelijke stoffen die leiden tot ziektes als (long)kanker, atherosclerose en uiteenlopende hart- en vaatziekten. In vergelijking met tabak is de e liquid van Nieuwesigaret dan ook een zeer gezond alternatief. Deze bestaat uit slechts drie ingrediënten en is optioneel ook zonder nicotine verkrijgbaar.

Veiligheid

De e sigaret is niet alleen gezonder, maar biedt tegelijkertijd een hogere veiligheid in het dagelijks gebruik. In tegenstelling tot een gewone sigaret, vindt er namelijk geen verbranding plaats en bestaat er dus geen brandgevaar. Smeulende askegels in kledingstukken en bosbranden door weggegooide sigaretten behoren hierdoor definitief tot het verleden. Ook makkelijk: u kunt de e sigaret op elk gewenst moment wegleggen of in uw borstzak stoppen.

Schoonheid

Een goede gezondheid door stoppen met roken van tabak brengt ook andere voordelen met zich mee. Traditionele rokersproblemen zoals gele vingers en bruine tanden verdwijnen namelijk zodra u overstapt op elektrisch roken. De drie hoofdbestanddelen van e liquid veroorzaken geen gele aanslag, waardoor u uw stralend witte glimlach kunt behouden.

Gebruiksgemak

Een extra reden waarom e sigaretten de beste sigaretten zijn, is het grote gebruikscomfort. Naast het eerder genoemde feit dat een e sigaret overal is neer te leggen, is ook gebruik van een asbak compleet overbodig. Uw leefomgeving wordt hier een stuk frisser en schoner van. Ook de compacte afmetingen van de e sigaret zijn een groot voordeel. U hoeft immers niet langer ruimte in uw zak te maken voor een groot pakje shag of sigaretten. De e sigaret is dankzij zijn kleine formaat heel makkelijk mee te nemen. Dat komt van pas, want in tegenstelling tot conventioneel roken is elektrisch roken vrijwel overal toegestaan.

Prijs

De laatste reden om over te stappen is voor veel mensen niet onbelangrijk: het prijsvoordeel. Gewoon roken is duur. Is het niet vanwege het productieproces van tabak, dan is het wel vanwege de torenhoge accijnzen die overheden in rekening brengen. Elektrisch roken is aanzienlijk goedkoper, want van belastingheffing is nauwelijks sprake. De eenmalige aanschaf van een goede starterskit en een aantal lekkere e liquids is al voldoende om tal van maanden goedkoop te kunnen dampen. Voor een maximaal prijsvoordeel bestel je natuurlijk via de website van Nieuwesigaret!

Gepost op

Vaper’s Tongue: wat is het en hoe lost u het op?

Als u op internet zoekt naar informatie over vapen, bent u de term vast wel eens tegengekomen: Vaper’s Tongue. De term beschrijft het fenomeen waarbij u als damper na enige tijd vapen de smaaksensatie van een bepaalde e-vloeistof niet meer goed waarneemt. Gelukkig is er een heldere oorzaak aanwijsbaar en is de oplossing eenvoudig. Hieronder vertellen we meer.

Neus belangrijker dan tong voor smaakbeleving

Het Engelse begrip Vaper’s Tongue is in het Nederlands ook wel te vertalen als damperstong. Dit is echter geen accurate omschrijving van het verschijnsel, want technisch gezien is het niet de tong die onze smaaksensatie grotendeels bepaalt. De smaakpapillen bevinden zich weliswaar op de tong en achter in de mondholte, maar de neus speelt een veel belangrijker rol in onze smaakbeleving.

De smaakpapillen op de tong zijn vooral verantwoordelijk voor het onderscheiden van de vijf bekende aroma’s: zoet, zuur, zout, bitter en hartig. Voor een verfijnder onderscheid tussen afzonderlijke smaken gebruiken we de bovenste neussensoren. Het verschil tussen bijvoorbeeld framboos en banaan proeven we dan ook voornamelijk met onze neus.

Uitputting van het reukzintuig onvermijdelijk

Vaper’s Tongue heeft dan ook weinig met de tong te maken, maar is vooral een verschijnsel van zogenaamde olfactorische uitputting. Met andere woorden: het reukzintuig raakt als het ware immuun voor een smaak waarmee het continu in aanraking komt. Als u dus elke dag exact dezelfde e-liquid dampt met exact dezelfde e-sigaret, treedt deze verminderde smaakbeleving dus vroeg of laat op.

Het tempo waarbij dat gebeurt, verschilt per persoon. De een ervaart Vaper’s Tongue pas na maanden dampen, terwijl de ander een e-vloeistof bij de tweede keer vapen al minder lekker vindt dan bij de eerste keer.

Stop met roken van tabak en blijf goed drinken

Gelukkig zijn er een aantal zaken die u kunt doen om Vaper’s Tongue tegen te gaan. Rookt u bijvoorbeeld nog conventionele sigaretten? Dan adviseren we u daarmee direct te stoppen. Niet alleen vormt de e-sigaret een uitstekend en gezond alternatief dat u ook met nicotine kunt verkrijgen, maar ook zorgt traditionele tabak voor een sterk verminderde smaakbeleving. En dat is zonde.

Ook levensstijlfactoren hebben invloed op de ontwikkeling van Vaper’s Tongue. Te weinig drinken is een bekende veroorzaker van een gereduceerde smaaksensatie, omdat de mond hierdoor droger wordt en er een dunne film over uw smaaksensoren wordt gelegd. Zeker in combinatie met de damp van een e-sigaret wordt het droge gevoel alleen maar sterker. Belangrijk is dus om voldoende te drinken.

Belangrijk: varieer uw e-liquid eens in de zoveel tijd

De laatste en meest effectieve oplossing is simpelweg het variëren in smaak van uw e-liquids. ‘Alles went’ is een veelgehoorde uitspraak zelfs de lekkerste smaken vormen hierop geen uitzondering. Zorg er daarom voor dat u e-vloeistof met meerdere aroma’s thuis heeft liggen, zodat u waar nodig snel kunt switchen naar een compleet andere smaak.

Proeft u bijvoorbeeld steeds minder van het aardbei aroma van uw e-liquid? Switch dan niet naar een variant met framboos, maar kies bijvoorbeeld voor een tabaksmaak die u nog niet eerder heeft geproefd. Hoe drastischer de verandering van smaak, hoe sterker de smaakbeleving zal zijn. Succes!

Gepost op

Wat zijn de beste sigaretten?

Regelmatig wordt aan gezondheidsexperts de vraag gesteld: wat zijn de beste sigaretten? Veel mensen denken dan aan sigaretten met filter, additiefvrije of extra lichte varianten. Een ander, maar veel gezonder alternatief wordt vaak over het hoofd gezien: de elektrische sigaret. Dit type sigaret bevat veel minder schadelijke stoffen en wordt door gebruikers geroemd om de rijke smaak en prettige rookervaring.

De beste sigaretten zijn relatief onschadelijk

Hoewel een term als ‘de beste sigaretten’ natuurlijk subjectief is, zijn er wel degelijk een aantal objectieve criteria aanwijsbaar waaraan deze moeten voldoen. Over smaak valt logischerwijs niet te twisten, maar de gezondheidsgevolgen van verschillende soorten sigaretten zijn in de wetenschap uitgebreid gedocumenteerd.

Uit wetenschappelijke bevindingen komt bijvoorbeeld duidelijk naar voren dat reguliere sigaretten schadelijke stoffen bevatten. Denk hierbij onder andere aan bekende kankerverwekkende stoffen zoals teer, koolstofmonoxide en stikstofmonoxide. Allemaal voorbeelden van bestanddelen die de e sigaret in het geheel niet bevat. Het roken hiervan is dan ook een relatief gezond alternatief.

Bepaal zelf de smaak en rookervaring

Ook op het gebied van smaak biedt de e sigaret diverse voordelen ten opzichte van conventionele sigaretten. Daar waar de roker van laatstgenoemde variant vaak alleen de keuze heeft uit verschillende merken en een aantal sterktes daarbinnen (bijvoorbeeld lichte, halfzware of zware shag), kan hij of zij bij de elektrische variant kiezen uit een vrijwel eindeloze variëteit aan smaken.

E liquid, de vloeistof die wordt verdampt tijdens het roken van een e sigaret, is namelijk verkrijgbaar in tal van verschillende aroma’s. Bij Nieuwesigaret kunt u bovendien niet alleen de smaak, maar ook de balans tussen de gebruikte oplosmiddelen propylene glycol (PG) en vegetable glycerin (VG) zelf bepalen. Dit heeft een grote invloed op de uiteindelijke rookbeleving.

De beste sigaretten zijn niet verslavend

De beste sigaretten zijn uiteindelijk nog altijd degene die de minst verslavende werking hebben. Want het is juist deze afhankelijkheid die ervoor zorgt dat de roker tegen wil en dank blijft roken, zelfs in de wetenschap dat dit op termijn nadelige gezondheidseffecten kan opleveren.

In dit opzicht biedt de e sigaret zonder nicotine ongeëvenaarde gezondheidsvoordelen. E liquid zonder nicotine is niet lichamelijk verslavend en kan daarom puur recreatief worden gebruikt. Dit in combinatie met de afwezigheid van de honderden schadelijke stoffen in reguliere tabak, is de e sigaret in zowel geestelijk als lichamelijk opzicht de verstandigste keuze.

De elektrische sigaret helpt tot slot ook met het afkicken van reguliere sigaretten, doordat u de hoeveelheid nicotine in de e liquid bij elke bestelling kunt verminderen. Op deze manier kunt u langzaam afbouwen en uiteindelijk geheel nicotinevrij gaan roken.

Meer weten over de beste sigaretten bij Nieuwesigaret? Stel uw vraag in het chatvenster op onze website en u ontvangt direct een antwoord.

Gepost op

De beste navulling voor uw e sigaret kopen

Bent u op zoek naar goede navulling voor uw e sigaret? Dan bent u bij Nieuwesigaret aan het juiste adres. De optimale samenstelling van e liquid is echter voor iedereen anders. Deze is namelijk afhankelijk van de balans tussen het gekozen aroma, de sterkte daarvan, het gebruikte oplosmiddel en het gekozen nicotinegehalte.
Ook de optionele toevoeging van gedestilleerd water of wodka is zeer bepalend voor het uiteindelijke karakter van de navulling. Bij Nieuwesigaret heeft u zelf de volledige controle over al deze ingrediënten, zodat u uw gedroomde e liquid helemaal zelf via onze website kunt samenstellen. Zoals u van ons gewend bent, krijgt u het vervolgens razendsnel thuisbezorgd.

Navulling verkrijgbaar in tal van aroma’s

Op het gebied van aroma’s is de keuze in onze webwinkel uitermate ruim. De beginnende vaper raden we aan om te kiezen voor een zoete of lichtzoetige smaak zoals Banana Fruit, French Vanilla of Strawberry Fruit. Bevalt dit goed? Dan kunt u ervoor kiezen om bij de volgende bestelling een smaak met iets meer karakter uit te zoeken.
Denk hierbij aan aroma’s als Chocolate, Coffee of Jamaican Rum. De roker die de voorkeur geeft aan krachtige smaken, kiest het beste voor karaktervolle aroma’s zoals Black Fire Tabak, Cubano Tabak of Red Oak Tabak. Voor alle aroma’s geldt dat u zelf de smaaksterkte in procenten kunt bepalen (vijf, tien, vijftien of twintig procent).

Oplosmiddel met ideale balans

Ook het gekozen oplosmiddel heeft een grote invloed op de uiteindelijke smaakbeleving van de navulling. Een e sigaret wordt over het algemeen gevuld met een e liquid bestaande uit een mix van propylene glycol (PG) en vegetable glycerin (VG). De voorkeur voor PG of VG is persoonlijk, dus de ideale balans hiertussen is voornamelijk een kwestie van experimenteren.
Wel hebben zowel PG als VG beiden een aantal duidelijke kenmerken. Veel rokers roemen PG om de sterke smaakbeleving, terwijl VG resulteert in meer damp. Dit zijn beide eigenschappen die u graag wilt terugzien tijdens het roken van een e sigaret. Een veelgekozen combinatie is daarom een navulling met 70% PG en 30% VG. Dit resulteert in een optimale smaak en voldoende vapor.

E sigaret met zelf samengestelde navulling

Een ander zeer belangrijk ingrediënt van de gemiddelde e sigaret navulling is natuurlijk het welbekende nicotine. Deze stof is met name een onmisbare toevoeging voor ex-rokers van conventionele sigaretten, maar wordt ook door rokers van elektrische sigaretten gewaardeerd om de zogenaamde throat hit tijdens het roken.
Wie minder nicotine wil binnenkrijgen of zelfs een e sigaret zonder nicotine wil roken, maar toch de throat hit wil ervaren, kan dit oplossen door te kiezen voor een navulling waaraan wodka is toegevoegd. Bij Nieuwesigaret heeft u de keuze uit een optionele toevoeging van wodka van vijf of tien procent. Ook de toevoeging van gedestilleerd water behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Gepost op

Wat is de lekkerste e liquid?

Een van de fijnste dingen aan elektrisch roken is de smaak die u als roker zelf kunt bepalen. Veel meer dan bij een gewone sigaret heeft u namelijk controle over de smaak. Dat is niet alleen het geval als u een kant-en-klare e liquid koopt, maar al helemaal als u deze op maat laat maken. Bij Nieuwesigaret koopt u de lekkerste e liquid die geheel op basis van uw wensen is samengesteld.

Lekkerste e liquid: balans tussen drie ingrediënten

Het vinden van de lekkerste e liquid is niet altijd gemakkelijk, want deze is voor iedereen verschillend. De vloeistof voor een e sigaret bestaat uit drie ingrediënten: een oplosmiddel, (optionele) nicotine en een aroma.

De smaaksensatie van het vapen wordt onder meer beïnvloed door het gebruikte oplosmiddel. Er zijn twee soorten oplosmiddelen: propylene glycol (PG) en vegetable glycerin (VG). Het laatstgenoemde middel heeft een natuurlijke oorsprong en verdient daarom in veel gevallen de voorkeur.

De meeste mensen ervaren de smaak als lekkerder en in tegenstelling tot PG geeft het niet het risico op allergische reacties. Een mix van beide middelen is een prima middenweg, maar ook 100% VG e liquid neemt sterk toe in populariteit.

Kies uit verschillende nicotinegehaltes

Een ander ingrediënt wat sterk bepaalt of u e liquid lekker vindt, is de hoeveelheid nicotine. Bij Nieuwesigaret kunt u kiezen uit ultra light (3 mg), light (6 mg), medium (10 mg), medium strong (14 mg), strong (18 mg) en extra strong (20 mg).

Met gestopte rokers van gewone sigaretten ervaren vloeistof met een relatief hoog nicotinegehalte vaak als lekkerder. Elektrisch roken is in dit opzicht de ideale manier om af te bouwen, door telkens voor een e liquid met een lager nicotinegehalte te kiezen.

Aroma bepalend voor lekkerste e liquid

Het laatste en belangrijkste aspect is het aroma ofwel de smaak van de e liquid. De lekkerste e liquid is voor veel mensen vaak de vloeistof waaraan de lekkerste smaak is toegevoegd. En zoals bekend valt over smaak niet te twisten!

Sommige rokers houden van een zeer zoete smaak en kiezen hierdoor voor aroma’s als Blackberry Fruit, Caramel Original, Banana Fruit, French Vanilla, Tutti Frutti Fruit of Watermelon Fruit. Wie houdt van een frissere smaak, zal juist de voorkeur geven aan aroma’s als Citrus Mix Fruit, Creme de Menthe, Granny Smith Fruit, Lemon Fruit, Menthol en Mint Candy.

Ook de rokerige aroma’s zijn bij Nieuwesigaret ruimschoots vertegenwoordigd, in de vorm van smaken als Black Fire Tabak, Black Honey Tabak, Cuban Supreme Tabak en Maxx Blend Tabak. De lekkerste e liquid is sterk afhankelijk van uw persoonlijke smaak en experimenteren is daarom het beste advies dat we u kunnen geven.