Gepost op

Goedkope e liquid

Gebruikt u een elektronische sigaret en zoekt u hiervoor naar goedkope e liquid? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij verkopen kwalitatief goede, maar ook goedkope e liquid voor in uw elektronische sigaret. Het wordt tegenwoordig steeds lastiger om aan goedkope e liquid te komen, vanwege onder andere de strenge wetgeving. Natuurlijk is het goed dat dit gebeurd, omdat ook in de goedkope e liquid nicotine zit en voorkomen moet worden dat meer mensen hier verslaafd aan raken, maar het is lastig wanneer u al gebruik maakt van de elektronische sigaret en u niet meer eenvoudig aan goedkope e liquid kunt komen. Wij bieden dan ook wel de goedkope e liquid aan in diverse smaken en waarbij u het nicotinegehalte van de goedkope e liquid zelf bepaalt.

De voordelen van goedkope e liquid

Wanneer u goedkope e liquid kunt aanschaffen kan dit voor rokers veel voordelen hebben. Wij bieden namelijk kwalitatief hoogwaardige producten aan, waarbij u altijd weet wat er in zit en hier ook zelf uw keuzes in kunt maken. Zo kunt u bij onze goedkope e liquid onder andere kiezen welk nicotinegehalte, welke smaaksterkte, hoeveel procent gedestilleerd water en welke smaak u wilt. De goedkope e liquid is daarnaast ook prettig voor uw omgeving, omdat de tabakslucht minder sterk aanwezig is en zij dus niet belast worden hiermee.

Ook om te stoppen met roken kan de goedkope e liquid helpen, omdat u zelf het nicotine gehalte van het product kunt bepalen. Zo kunt u langzaam afbouwen of juist kiezen voor een goedkope e liquid met 0 mg nicotine zodat u wel de bewegingen en gezelligheid kunt blijven ervaren zonder de verslavende stof binnen te krijgen.

De goedkope e liquid bij ons bestellen

Bij ons schaft u al goedkope e liquid aan vanaf 2,78. U heeft daarbij keuze uit meer dan 50 smaken, zodat er altijd een smaak bij zit die u aanspreekt en u genoeg mogelijkheden heeft om te wisselen tussen de diverse smaken. In verband met de wetgeving is het niet meer mogelijk om onze goedkope e liquid in een grotere fles dan 10 ml te ontvangen. Wel kunnen wij u natuurlijk meerdere flesjes van 10 ml opsturen, zodat u alsnog genoeg op voorraad heeft. Ook mag het nicotinegehalte in de goedkope e liquid niet hoger zijn dan 20mg, maar lager kunt u natuurlijk altijd bij ons bestellen. Kortom zijn er binnen de wetgeving vele mogelijkheden bij ons om de goedkope e liquid helemaal naar wens samen te stellen.

Heeft u vragen over het bestellen op de webshop?

Heeft u vragen over het bestellen van de goedkope e liquid of andere producten op onze webshop? Dan kunt u ons bereiken via het contactformulier, door te bellen naar 06 37384010 of door uw vraag per mail te stellen via info@nieuwesigaret.nl. Wij verkopen onze producten, van goedkope e liquid tot basis plus shots, enkel en alleen aan klanten boven de 18 jaar en kunnen u dan ook niet helpen wanneer u deze leeftijdsgrens nog niet heeft bereikt.

Gepost op

E liquid

E liquid is de vloeistof die in de elektronische sigaret wordt gedaan om te verdampen en dus te roken. Het is, wanneer u e liquid aanschaft, van belang dat deze aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Sommige klanten willen een hoog nicotinegehalte in de e liquid, terwijl anderen juist voor de gezelligheid meeroken, maar eigenlijk geen nicotine binnen willen krijgen. Ook de smaak van de e liquid kunt u naar wens aanpassen, zodat u een frisse, fruitige of juist tabakssmaak aan de te inhaleren vloeistof heeft zitten. Kortom is er voor iedere gebruiker van de elektronische sigaret wel een passende navulling te vinden.

Welke e liquid past bij u?

Wanneer u nog niet zo lang gebruik maakt van de elektronische sigaret zult u wellicht nog moeite hebben met het vinden van de navulling die past bij uw persoonlijke voorkeuren. In onze webshop stelt u zelf de e liquid samen en bepaalt u dus wat er in komt te zitten. Wilt u veel of weinig nicotine, wilt u een sterke of milde smaak aan het product en welk percentage wodka en water wilt u? Dit zijn vragen die u uzelf kunt stellen bij het kiezen en samenstellen van het product dat volledig bij uw voorkeuren aansluit.

Bij onze webshop bent u daarnaast niet alleen verzekerd van een e liquid die aansluit bij uw wensen, maar ook van kwaliteit producten. Wij vinden het van groot belang om bij al onze producten, van e liquid zonder nicotine tot basis plus shots, kwaliteit mee te nemen in de afweging om een product wel of niet aan te bieden op onze webshop.

De werkwijze van onze webshop

Zo veel klanten als wij hebben zo veel voorkeuren zijn er ook wanneer het gaat om de e liquid. Daarom besloten wij dat wij onze klanten hun favoriete e liquid zelf samenstellen laten. Zo krijgt u maximaal de mogelijkheid om te kiezen voor een product dat past bij u. Natuurlijk is bij ons zodoende veel mogelijk, maar wel binnen de kaders van de wetgeving. Zo kunt u de e liquid slechts in flesjes van 10 ml ontvangen en is het niet mogelijk om meer dan 20 mg nicotine in de vloeistof te verwerken. Dit zijn regels die de overheid heeft opgesteld en waar wij ons dan ook aan houden. Wilt u toch meer navulling voor uw elektronische sigaret? Dan kunnen wij natuurlijk wel meerdere e liquid flesjes leveren, niet zo handig maar wel verplicht.

Meer weten over onze e liquid?

Heeft u vragen over onze e liquid en de mogelijkheden van onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. Wij verkopen onze producten enkel aan klanten van 18 jaar en ouder en zullen dan ook geen vragen beantwoorden en e liquid of andere producten leveren aan jongere klanten. Klanten van 18 jaar en ouder kunnen ons snel en persoonlijk bereiken via het telefoonnummer 06 37384010, door de vraag over de e liquid te mailen naar info@nieuwesigaret.nl of door het contactformulier op onze website in te vullen.

Gepost op

E liquid kopen

Door de nieuwe wetgeving kunt u tegenwoordig niet meer eenvoudig e liquid kopen. Toch vindt u in onze webshop meer dan 50 smaken en kunt u dus nog altijd e liquid kopen op een makkelijke manier, waarbij natuurlijk kwaliteit voorop staat. Wilt u een specifieke e liquid kopen? Dan vindt u deze waarschijnlijk in ons assortiment. Wij hebben namelijk vele diverse soorten, die ook nog eens naar wens kunnen worden aangepast wat betreft onder andere de smaaksterkte en het nicotinegehalte. Zo kunt u toch nog altijd eenvoudig online de e liquid kopen die aansluit bij uw wensen.

Een e liquid kopen via onze webshop

Bij onze webshop kunt u dus een e liquid kopen die aansluit op al uw wensen. Iedere klant heeft zijn eigen voorkeuren en doordat de e liquid door ons zo wordt samengesteld zoals u hem wenst heeft u eenvoudig de e liquid van uw keuze. Zo kunt u kiezen uit een grote variatie aan smaken, van tabakssmaak tot aan fruitige varianten, maar kunt u ook het nicotinegehalte en de verhouding tussen wodka en water zelf bepalen. Kortom kunt u bij ons de e liquid kopen die zorgt voor de ervaring waar u naar op zoek was.

Wel is het van belang om te vermelden dat wij onze producten alleen verkopen aan klanten van 18 jaar of ouder. Dit is één van de wetten die wij nastreven. U kunt bij ons dan ook de e liquid kopen, maar alleen op de manier zoals voorgeschreven in de wetten. Zo kunnen wij bijvoorbeeld alleen flesjes van 10 ml verkopen en mag het nicotinegehalte in de liquid niet hoger zijn dan 20 mg.

Meer over onze webshop

Bij onze webshop streven wij ernaar om het klanten eenvoudig te maken. Zo kunt u de e liquid kopen waar u naar op zoek was, zonder onnodige moeite of een lange zoektocht. Ook kunt u bij ons niet alleen e liquid kopen, maar hebben wij nog veel meer producten in ons assortiment opgenomen. Zo bent u bij ons aan het juist adres voor bijvoorbeeld accessoires en menthol kristallen. Kortom kunt u in één bestelling, wanneer u de e liquid kopen gaat, alles bestellen wat u nodig heeft omtrent uw elektrische sigaret. Niet alleen gemak, maar ook prijs speelt hierbij een rol. Wij hebben dan ook eerlijke prijzen, maar vinden ook goede kwaliteit van belang zodat u waar krijgt voor uw geld. Wanneer u dus uw e liquid kopen gaat weet u zeker dat u bij ons mag verwachten wat u heeft besteld.

Nog vragen of direct uw e liquid kopen?

Heeft u nog vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij snappen dat u de antwoorden graag heeft voordat u de e liquid kopen gaat en geven dan ook graag snel antwoord op al uw vragen. U kunt ons daarvoor eenvoudig bereiken via het contactformulier, door te bellen naar 06 37384010 of door uw vraag per mail te sturen naar info@nieuwesigaret.nl. Natuurlijk kunt u ook direct uw e liquid kopen via onze website om onze kwaliteit zelf te ervar

Gepost op

Beste e liquid

Bent u in het bezit van een elektronische sigaret, dan wilt u natuurlijk ook de beste e liquid hiervoor. Dankzij ons ruime assortiment aan smaken en onze eigen ervaringen met de producten hebben wij de beste e liquid voor u gevonden en kunt u deze eenvoudig via onze webshop bestellen. De beste e liquid houdt echter voor iedere gebruiker iets anders in en daarom kunt u bij ons de liquid zo aanpassen dat deze helemaal aansluit bij uw voorkeuren. Kortom is bij ons veel mogelijk om voor u persoonlijk de beste e liquid samen te stellen.

De mogelijkheden voor het samenstellen van de beste e liquid

De beste e liquid betekent voor iedereen wat anders. Waar de ene gebruiker de beste e liquid een liquid vindt met fruitige smaken wil de ander er één met echte tabakssmaak. Dankzij ons grote assortiment met meer dan vijftig verschillende smaken vindt iedereen bij ons een geschikt product. Natuurlijk is niet alleen de smaak van de e liquid van belang, maar is ook het nicotine gehalte, de sterkte van de smaak en het gevoel dat de inhalatie met zich meebrengt van belang. Bij ons stelt u dit alles zelf samen, zodat de beste e liquid voor ieder individu eenvoudig bij ons te vinden is.

Bestellen op onze webshop

Bestellen via onze webshop is eenvoudig en snel. Het is steeds lastiger om de beste e liquid online te verkrijgen vanwege strenge wetgeving, maar ook de grote hoeveelheid aanbieders. Bij ons kunt u op één website diverse soorten bestellen, zodat u voor variaties slechts één website voor de beste e liquid in diverse smaken hoeft te gebruiken. Niet alleen voor de beste e liquid bent u bij ons aan het goede adres, maar ook andere producten, zoals menthol kristallen en diverse accessoires, vindt u bij ons eenvoudig en snel.

Wanneer u de beste e liquid heeft gevonden is het van belang om te weten dat wij onze producten alleen verkopen aan klanten van 18 jaar en ouder. Ook is het daarnaast van belang om te weten dat wij bij het ontwikkelen van de beste e liquid altijd rekening houden met de meest recente wetgeving op dit gebied. Zo kunnen wij de beste e liquid alleen in flesjes van 10 ml leveren, omdat grotere flesjes niet toegestaan zijn. Wel kunnen wij u natuurlijk meerdere van deze flesjes leveren, waardoor u toch de hoeveelheid van de beste e liquid kunt bestellen die u graag wilt. Minder handig, maar wel verplicht.

Meer informatie over de beste e liquid

Meer informatie over de beste e liquid van onze webshop vindt u op onze website. Heeft u na het lezen hiervan toch nog vragen? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen helpen bij het samenstellen van de beste e liquid die past bij uw wensen. Voor antwoord op al uw vragen kunt u ons eenvoudig bereiken via het contactformulier op onze website, door te bellen naar 06 37384010 of door een e-mail met uw vraag te sturen naar info@nieuwesigaret.nl

Gepost op

In Engeland loopt e-sigaret in op tabak

Voor het eerst overstijgt het aantal e-rokers in Engeland dat helemaal geen tabak meer aanraakt het aantal dampers dat wel wil stoppen, maar nog op twee gedachten hinkt. Uit nationaal onderzoek blijkt dat onder ruim 2,9 miljoen gebruikers van de e-sigaret. In dat onderzoek geeft ruim de helft aan erin geslaagd te zijn definitief te stoppen met tabak.

Uit de resultaten blijkt dat de inzet van de e-sigaret in de strijd tegen de tabaksconsumptie zeer effectief is. In tegenstelling tot veel andere Europese landen, waaronder Nederland en België, heeft de Britse overheid en een groot aantal officiële Britse gezondheidsorganisaties de e-sigaret omarmd als officieel wapen in die strijd.

E-sigaret kent nog steeds ‘dual-users’

Hoe effectief de e-sigaret ook is om te stoppen met de tabaksconsumptie, in het Verenigd Koninkrijk bestaat nog altijd een groot aantal zogeheten ‘dual-users’ en er is geen reden om aan te nemen dat dit in andere landen anders ligt. ‘Dual-users’ zijn rokers die er nog niet aan toe zijn de tabak definitief vaarwel te zeggen.

Dual-users roken op voor iedereen bekende ‘kritieke momenten’ nog altijd een traditionele sigaret om gehoor te geven aan hun schadelijke tabaksverslaving. Denk aan de eerste kop koffie, ’s morgens; aan een korte pauze na een vermoeiende vergadering, ’s middags; en aan het fameuze sigaretje na het avondeten. Op andere momenten wordt het verslavingspatroon doorbroken door een e-sigaret te roken, wat de schadelijke effecten van tabak aanzienlijk reduceert.

Géén teer, koolmonoxide of kooldioxide in e-vloeistof

Het onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bracht niet alleen goed nieuws. Er is ook sprake van een negatieve trend. Als gevolg van de vele anti-campagnes die de e-sigaret treffen, ook in Groot-Brittannië, neemt het aantal rokers dat zich om gezondheidsredenen bekeert tot de elektronische sigaret af ten opzichte van voorgaande jaren. Dit gebeurt uit angst voor de veiligheid en het nieuwe verslavingsgevaar dat aan de e-sigaret zou kleven. Uit arren moede blijf men dan maar tabak roken, wat vele malen schadelijker is.

In plaats van dat er bij de Nederlandse en Belgische overheid alarmbellen gaan rinkelen naar aanleiding van deze trend – denk aan de enorme consequenties voor de kosten van de toch al dure gezondheidszorg – dendert de negatieve berichtgeving gewoon door. Laatst nog beweerde een politicus van een van de regeringspartijen dat e-vloeistof teer zou bevatten, de belangrijkste veroorzaker van kanker.

De lange arm van de tabakslobby

Dit is pertinent onwaar. In plaats van het inhaleren van teerhoudende tabaksrook, is de essentie van elektronisch roken juist het vaporiseren van e-liquid die honderd procent vrij is van teer, koolmonoxide en kooldioxide. Dat e-roken verslavend zou zijn, is eveneens een mythe. In e-vloeistof zitten geen verslavende stoffen, met uitzondering van de nicotine die je er niet per se aan hoeft toe te voegen en die je hoe dan ook kunt afbouwen, wat met tabak onmogelijk is.

De arm van de tabakslobby blijkt oneindig lang en bereikt zelfs politici die mede verantwoordelijkheid dragen voor de houdbaarheid van onze volksgezondheidsvoorzieningen. Dat past bij een industrie die zelfs zo ver gaat consumenten te misleiden met een ‘sjoemelsigaret’ die veel meer teer bevatt dan blijkt uit de ‘officiële’ testen. Zelfs politieke kopstukken trappen daar in.

Gepost op

Tip voor de feestdagen

Ken je iemand in je omgeving die al jaren worstelt met een rookverslaving en daar zo onderhand echt vanaf wil? Dan is de maand december de maand bij uitstek om een handje te helpen. Door Sinterklaas in te schakelen bijvoorbeeld en hem uit Spanje een e-sigaret mee te laten brengen. Of door een cadeaupakket met een e-sigaret onder de kerstboom te leggen.

De elektronische sigaret is hét alternatief voor roken van tabak. Steeds meer mensen ontdekken er de voordelen van. Het is het meest effectieve hulpmiddel om kankerverwekkende tabak achter je te laten en de behoefte aan nicotine geleidelijk af te bouwen. Dus is de decembermaand een mooie periode om iemand die je lief is en het roken niet kan laten zijn of haar eerste e-sigaret cadeau te doen.

Sinterklaas doet je dampen

Er is nog tijd genoeg om Sinterklaasinkopen te doen. Wie ga jij verrassen met een e-sigaret in zijn of haar schoen? Voor wie zet jij de deur open naar een gezonder leven zonder tabak? Een kort gedicht erbij, en je geschenk is compleet:

Sint-Nicolaas, die oude roker

Ging nooit het dak op zonder sigarettenkoker

Maar de tabak gaf hij eraan

Om als damper een heel lang leven zijn mannetje te staan

 

E-sigaret voor beginners, “beginners zijn winners”.

Als je je missie wilt doen slagen, doe je er goed aan een e-sigaret te kiezen die het meest doet denken aan de echte sigaret en die gemakkelijk en vriendelijk in het gebruik is. Ook is het raadzaam om een min of meer neutrale, kant en klare e-vloeistof te kiezen. Die kan de ontvanger van het cadeaupakket later aan zijn of haar eigen smaak aanpassen. Lees onze tips voor beginners er maar eens op na en laat je adviseren.

Het bovenstaande voorbeeld voor een Sinterklaasvers is natuurlijk erg eenvoudig en niet persoonlijk. Met een beetje creativiteit maak je zo je eigen Sinterklaasgedicht of kerstboodschap. Je kunt genoeg inspiratie halen uit de vele voordelen van de e-sigaret.

  • Een e-sigaret bevat geen teer, koolmonoxide of stikstofoxide en is dus veel minder schadelijk dan een sigaret van tabak;
  • De e-roker verspreidt geurloze damp in plaats van stinkende en hinderlijke rook;
  • E-sigaretten werken elektronisch en leveren dus geen brandgevaar op;
  • Met dampen spaar je geld uit;
  • Dampers hebben geen asbak nodig;
  • E-sigaretten zijn er in diverse vormen en maten en zien er kek uit;
  • De e-sigaret is een effectief middel om de behoefte aan nicotine af te bouwen;
  • Het aantal smaak- en melangemogelijkheden van de e-liquids is vrijwel onbegrensd.

Het zijn allemaal bewezen voordelen die het interessant maken om iemand uit je omgeving een handje te helpen om van het roken af te komen. En daar bestaat geen betere maand voor dan de decembermaand. Want wat is er nou mooier om straks, op 1 januari, te horen: ‘Roken? Ik? Nee hoor, ik ben gestopt. Met dank aan de Sinterklaas. Of de gulle kerstman.

Gepost op

Doe het zelf, maar wel veilig

Steeds meer dampers ontdekken het avontuur van zelf e-liquid maken. Zelf doen is niet alleen kostentechnisch interessant, het is gewoon ook erg leuk. Je kunt experimenteren en verschillende samenstellingen en smaken uitproberen. Tijdens het mixen waan je je even een eigentijdse alchemist, op zoek naar dampend ‘goud’. Op onze website vind je diverse pakketten om snel zelf aan de slag te gaan. Het begin van een nieuwe passie?

Wil je zelf je e-liquid maken, dan heb je in ieder geval één of meer aroma’s nodig. Daarnaast moet je beschikken over de basisvloeistoffen die zorgen voor de overdracht van de aroma’s en de vorming van damp: propyleen glycol (PG) en plantaardige glycerine (VG). Andere, optionele ingrediënten zijn: nicotine, gedestilleerd water en naar keus toevoegingen als zoetstof, kleurstof, menthol en dergelijke. Heb je alle ingrediënten in huis, dan kun je gaan mixen.

Maak je eigen e-liquid

Alle genoemde ingrediënten zijn los en in diverse doses beschikbaar. Je kunt er echter ook voor kiezen om kant en klare, vooraf gemixte aroma’s en basisvloeistoffen (de ‘base’) te kopen. Dat werkt makkelijker dan losse bestanddelen, maar het is wel weer iets duurder. Als je je mix helemaal zelf maakt, begin je met de basisvloeistof. Houd voor een goede verhouding tussen PG en VG rekening met de eigenschappen per vloeistof. In een eerdere blog beschreven we die eigenschappen.

Gedestilleerd water staat op je lijst omdat je dat eventueel kunt gebruiken om je e-liquid dunner te maken zonder extra PG te gebruiken. Handig als je allergisch bent voor PG. Het heeft geen invloed op de smaak. Of je wel of geen nicotine gebruikt, is helemaal aan jou. De e-sigaret is een beproefd middel om van het roken van tabak af te komen, dus in dat geval kan de toevoeging van nicotine in het begin dienstbaar zijn. Smaak- en kleurstoffen gebruik je om de e-vloeistof voor je zelf te optimaliseren: nét even zoeter, nét even frisser, nét even pittiger, vul maar in.

Zelf e-vloeistof maken? Werk schoon, veilig en hygiënisch

Het is natuurlijk belangrijk dat je als eigentijdse alchemist met beleid te werk gaat bij het maken van je e-vloeistof. Weet wat je doet en noteer welke verhoudingen je gebruikt. Gebruik handschoenen van vinyl die mensen in laboratoriums gebruiken, zodat je huid niet met de basisvloeistof of nicotine in aanraking komen. Vooral nicotine kan schadelijk zijn. Op deze manier voorkom je ook dat je via je handen bacteriën overdraagt aan je melange.

Wil je honderd procent hygiënisch werken, overweeg dan ook een mondkapje, zéker als je verkouden bent of je e-liquid deelt met vrienden of bekenden. Zorg altijd voor een schone en makkelijk te reinigen ondergrond en houd schoonmaakdoekjes bij de hand. ‘Gereedschappen’ die zeker niet mogen ontbreken in je ‘keuken’ zijn: een maatbeker, en kleine trechter, pipetjes, schone lege flesjes, een mixertje en etiketjes, waarmee je je ‘dampelixer’ een naam, code en datum kunt meegeven.

Een hele aanschaf? Dat valt wel mee. En heb je de smaak eenmaal te pakken, dan kun je er veel kosten mee uitsparen. Wil je op basis van jouw persoonlijke voorkeuren voor smaakbeleving en dampsensatie een goede indicatie hebben voor de te gebruiken verhoudingen? Maak dan gebruik van onze handige rekentool. Succes bij het maken van je eigen recepten en veel damplezier!

Ga zorgvuldig om met nicotine

Gepost op

‘Deze uitvinding zal in de 21ste eeuw een recordaantal levens redden’

Laten we er geen doekjes om winden: stoppen met roken is gewoon verdomd lastig. Maar het is wel aan te bevelen. Als verstokte roker ben je tegenwoordig bijna een paria en dat is geen prettig gevoel. Veel belangrijker is uiteraard dat het roken van tabak eenvoudigweg desastreus is voor je gezondheid. Je weet het, en je denkt ‘deze keer gaat het lukken’, maar stoppen is en blijft een worsteling en de kans dat je terugvalt ligt altijd op de loer.

Dat stoppen met roken zo lastig is, blijkt wel uit de vele ‘stopmethoden’ die er bestaan: van acupunctuur tot lasertherapie en van nicotinepleisters tot slimme online stoppen-met-roken-programma’s. Ook verschijnen er steeds meer medicamenten op de markt, waarvan er enkele alleen op recept verkrijgbaar zijn. Dit zul je dus altijd moeten bespreken met je huisarts.

Van zelfhulpboeken tot e-sigaret

Populaire stoppen-met-roken-methodieken op dit moment zijn de Smokers Countdown, een minicomputer die je helpt je rookgewoonten te controleren en af te bouwen, en het Online Mentale Stoppen met Roken-programma van Eric Eraly. Deze methode, gebaseerd op het wegnemen van plezierige associaties met roken, lijkt behoorlijk effectief, maar het is nog te vroeg om te kunnen bepalen of rokers uiteindelijk toch niet terugvallen in hun schadelijke gewoonte.

In 1985 stond er plotseling een man op die beweerde dat stoppen met roken erg gemakkelijk was. Hij heette Allen Carr, rookte voor zijn bekering 60 tot 100 sigaretten per dag, en schreef de bestseller The Only Way to Stop Smoking, in Nederland op de markt gebracht als Stoppen met roken. Bij deze methode ging het om een mindset: je leert niet de motivatie om te stoppen te verhogen, maar de motivatie om te roken te verkleinen.

Niet stoppen, maar e-roken

Acupunctuur, lasertherapie, nicotinepleisters, pillen, online hulp, of de zelfhelpboeken van de Britse schrijver Allen Carr, die in 2006 ongelukkigerwijs overleed aan longkanker, de een heeft er wel baat bij, de ander niet. Maar welke methode is dan wel effectief? Dat is: niet stoppen met roken. Grapje natuurlijk, want ik bedoel: wel stoppen met roken van tabak, maar niet stoppen met het ritueel van roken door over te stappen op de veel minder schadelijke e-sigaret. Dan rook je niet langer schadelijke tabak, maar geef je je over aan de dampen van een smakelijke, op maat gemaakte e-liquid.

Rond e-roken bestaat veel discussie, omdat de e-sigaret toch niet helemaal voor honderd procent ónschadelijk zou zijn. Dat is jammer, want het is echt een effectieve manier om van je tabaksconsumptie af te komen. In Frankrijk bijvoorbeeld, schrijven huisartsen de e-sigaret actief voor als anti-rook-therapie. De Franse medicus, ethicus en psychotherapeut Pilippe Presles schreef zelfs een wetenschappelijk boek over de voordelen van de e-sigaret: La cigarette électronique.

Presles, die na zijn artsenstudie in Bordeaux naar Parijs ging om tabacologie te studeren, een richting die focust op de begeleiding van mensen die willen stoppen met roken en op preventie, stelt het volgende vast over de e-sigaret: ‘Deze uitvinding zal verantwoordelijk zijn voor het redden van een recordaantal levens in de 21ste eeuw.’

 

Gepost op

Kies de ‘basis’ die bij je past

Wat tabak is voor de oude sigaret, is de E-liquid voor de veel minder schadelijke elektronische sigaret. De E-vloeistof bepaalt jouw smaakbeleving. Met ontelbaar veel aroma’s kun je je eigen smaakpallet creëren en je bepaalt zelf of je wel of geen nicotine aan je vloeistof toevoegt. Een enorm voordeel van de E-sigaret is dat je je nicotinebehoefte stapsgewijs kunt afbouwen.

De basis voor elke E-liquid is de PG of de VG. Je kunt ze afzonderlijk gebruiken, of gemixt, wat de meeste dampers doen. PG staat voor Propyleen Glycol; VG staat voor Vegetable Glycerine ofwel plantaardige glycerine. Beide bestanddelen hebben een bepalende functie: ze brengen de smaak van de vloeistof over en zorgen voor de damp.

De eigenschappen van PG en VG

Allebei de ingrediënten, PG en VG, hebben hun specifieke eigenschappen. Bij gebruik van PG onstaat wat minder damp dan bij gebruik van VG. Ook is de zogeheten ‘throat hit’, de sensatie bij het inhaleren, bij gebruik van PG sterker. PG mengt zich erg goed met de aroma’s en is minder zoet dan VG. Maar de belangrijkste reden dat de meeste dampers een voorkeur hebben voor PG is dat deze synthetische variant dunner en vloeibaarder is dan de vegetarische variant die wel eens wat stroperig kan worden. Bij sommige E-sigaret modellen is het gebruik van honderd procent plantaardige glycerine vanwege die stroperigheid zelfs sterk af te raden.

Propyleen Glycol is een smaak- en kleurloze vloeistof die veel toepassingen kent. Hij wordt op grote schaal gebruikt in voeding en cosmetica en als oplosmiddel voor smaakstoffen. Leuk weetje: bierbrouwerijen gebruiken Propyleen Glycol als niet giftig antivriesmiddel. Ook is de vloeistof een belangrijk bestanddeel in verstuivers voor astmapatiënten.

Veilige vloeistoffen voor de E-sigaret

De zeer strenge FDA (Food & Drugs Administration), de Amerikaanse Voedselwarendienst, zeg maar, heeft Propyleen Glycol veilig bevonden. Hetzelfde geldt voor de WHO (World Health Organisation). Dit neemt niet weg dat sommige mensen er allergisch voor kunnen zijn. Tot nu toe is slechts bij één procent van alle dampers bekend dat zich klachten hebben voorgedaan.

Bij een allergie voor PG is de keuze uiteraard gemakkelijk. Dan is de plantaardige basisvloeistof VG een uitstekend alternatief. Voor alle andere E-rokers geldt: kies de basis die bij je past. Houd je van een stevige prikkel bij het inhaleren en van zo min mogelijk damp? Dan is PG jouw basis. Wil je de ‘throat hit’ juist wat verzachten en meer damp produceren? Dan kun je PG uitstekend vermengen met VG tot een verhouding die jou het ultieme dampgenot geeft. En dat kun je helemaal zelf doen! Dat is het mooie van het nieuwe roken: jij bepaalt wat je rookt en welke beleving en smaak je het meest aanstaan.

Gepost op

E-sigaret: smaakvol en stijlvol

De e-sigaret is op de eerste plaats een verantwoord alternatief voor het roken van tabak. Over het feit dat de elektronische sigaret aanzienlijk minder schadelijk is dan het ‘oude roken’ bestaat geen twijfel meer. Dankzij de vele e-liquids die op de markt zijn, is elektronisch roken bovendien veel smaakvoller. Maar zijn e-sigaretten ook stijlvol?

Dat zijn ze zeker. Overal ter wereld gaan producenten door met de ontwikkeling van betere technieken die het gebruiksgemak en het dampgenot vergroten. Die technieken worden slim en subtiel samengebracht in modellen die er steeds beter uitzien. Een belangrijke trend hierbij is het zogeheten ‘open systeem’, wat wil zeggen dat alle elementen in je e-sigaret ‘los’ te vervangen zijn. Dat spaart geld uit en zorgt ervoor dat je zolang mogelijk van je e-sigaret geniet.

Onderscheid jezelf met je e-sigaret

Nu de discussie over wat allemaal wel en niet mag met betrekking tot de e-sigaret enigszins lijkt te verstommen, is er weer ruimte om naar het vernuftige apparaatje zelf te kijken. Het is allang geen ‘eenheidsworst’ meer die je tegenkomt in de speciaalzaken waar je ter plaatse kennis kunt maken met het nieuwe roken. Het totale assortiment e-sigaretten wordt gevarieerder en verfijnder.

Dat is goed nieuws, want naarmate de variatie in toegepaste materialen, kleuren en design toeneemt, kun je veel beter een keus maken die past bij je persoonlijke stijl. Met andere woorden: je kunt je onderscheiden met de e-sigaret die je kiest en altijd bij je draagt. De manier waarop je het dampen wilt beleven en jouw gebruikersgemak staan uiteraard voorop, maar het oog wil ook wat, toch?

Met stijl elektronisch roken

Sinds de e-sigaret min of meer serieus vanuit China doorbrak op de Europese markt, dat was rond 2003, is er veel gebeurd. Het is leuk trouwens om de geschiedenis van de e-sigaret nog eens na te lezen. De eerste e-sigaretten zijn vooral elektronische imitaties van de ‘gewone sigaret’, alsof verborgen moest blijven dat je op dampen was overgestapt.

Als snel krijgt de e-sigaret zijn eigen karakter en komen er modellen op de markt die gezien mogen worden. Twee uitvoeringen bepalen de markt en iedere uitvoering heeft zijn eigen ‘fans’. Je hebt het buisvormige model, dat het meest op een sigaret lijkt, en je hebt het bakvormige model, ook wel het ‘oliekannetje’ genoemd. In de ‘bak’ zit de gesloten batterij. Welke je kiest is zeer afhankelijk van je persoonlijke gebruikerswensen.

In beide uitvoeringen zie je een trend naar verfraaiing. Er wordt veel aandacht besteed aan de afwerking, de ergonomie van het mondstuk, de vorm en de kleurstelling. Er zijn e-sigaretten die eruit zien als een kostbare pen, maar er zijn ook dampers die doen denken aan een nostalgische pijp. Ook komen er steeds meer vrolijk gedecoreerde modellen op de markt. De e-sigaret wordt een echt lifestyle-item en daarbij vergeleken is de ouderwetse ‘tabakssigaret’ eigenlijk maar een saaie piet.