E sigaret zonder de stof nicotine

Elektrische  zonder nicotine: goed alternatief voor roken

Elektrisch roken, ook wel vapen of dampen genoemd, is in Nederland aan een sterke opmars bezig. En dat is niet zo vreemd. Het roken van een elektrische sigaret biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van het roken van conventionele tabak. Niet alleen is e vloeistof minder schadelijk, maar ook is het aanzienlijk minder verslavend. Dat geldt helemaal wanneer u kiest voor een e sigaret zonder nicotine.

E sigaret zonder nicotine, teer en andere gifstoffen

Een e sigaret bevat gegarandeerd geen teer en is optioneel ook in 0% nicotine verkrijgbaar. Ideaal wanneer u probeert te stoppen met roken of simpelweg niet blootgesteld wilt worden aan de verslavende effecten van deze stof. De gezondste manier van vapen is dan ook het gebruik van een nicotinevrije e liquid.
Een e sigaret zonder nicotine bevat slechts 2 ingrediënten, namelijk een oplosmiddel, PG en/of VG,  en een aroma. Het oplosmiddel is meestal een mix tussen vegetable glycerin en propylene glycol. Het gaat om onschadelijke ingrediënten, die samen resulteren in een optimale rookervaring en smaakbeleving. Niet voor niets wint elektrisch roken in ons land nog altijd aan populariteit.

Nicotinevrije sigaretten in de vorm van e liquid

Als u wilt stoppen met roken, moet u nicotinevrije sigaretten in de vorm van e liquid zeker eens geprobeerd hebben. U houdt de gewoonte om iets in uw mond te doen in stand hierdoor lukt het u beter van de sigaret af te blijven. Door het ontbreken van nicotine, wordt de belangrijkste oorzaak van de lichamelijke rookverslaving al snel weggenomen. Elektrische sigaretten zonder nicotine worden in meerdere behandelprogramma’s dan ook succesvol ingezet.
Het succes van elektrisch roken als gezond alternatief zit hem onder meer aan de handeling, die nagenoeg hetzelfde is als bij gewoon roken. Het is juist deze geestelijke kant van de rookverslaving, die ook bij een e sigaret optimaal wordt bevredigd. Hierdoor komt vapen zeer dichtbij ‘echt’ roken in de buurt en zijn veel rokers aangenaam verrast door de prettige rookervaring.

Is een e sigaret zonder nicotine schadelijk?

Overweegt u ook elektrisch te gaan roken, maar twijfelt u door verontrustende berichten in de media? Laat u hier zeker niet door afschrikken, want wetenschappelijk onderzoek laat zien dat een e sigaret zonder nicotine tot wel 95 procent minder schadelijk is dan gewoon roken.
In de wetenschap is bewezen dat vrijwel niets in het leven 100 procent onschadelijk is, loop eens door de gemiddelde supermarkt, dan kunt u even goed genieten van een elektrische sigaret. Kies bij voorkeur wel voor een e sigaret zonder nicotine, om zo de maximale gezondheidsvoordelen en minimale verslavende effecten te ervaren.
Wilt u meer weten over de e sigaret zonder nicotine of het brede aanbod e liquids op onze website? Aarzel niet en neem direct contact op via het contactformulier op de website. U ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag. U kunt ook even bij ons aanbod van nicotine vrije e-liquid kijken