Is nicotine schadelijk?

Nicotine schadelijk? Het is algemeen bekend dat het roken van gewone sigaretten slecht is voor de gezondheid. Met name nicotine wordt vaak gezien als de boosdoener, maar dat is onterecht. De stof heeft weliswaar verslavende effecten, maar is medisch gezien niet schadelijk in beperkte hoeveelheid. Dat betekent dat u e liquid met nicotine probleemloos kunt gebruiken.

Nicotine niet schadelijk in vergelijking met andere stoffen

Nicotine is een van de bekendste stoffen die worden geassocieerd met roken. Dat is misschien wel de reden van de slechte reputatie. Uit onderzoek blijkt echter dat er veel schadelijker stoffen zitten in de gemiddelde sigaret. Die bevat namelijk duizenden ingrediënten, waarvan minstens tientallen als zeer giftig zijn gekwalificeerd.

Stoffen als teer, nitrosamine, benzeen, formaldehyde, arsenicum en waterstofcyanide zijn slechts enkele voorbeelden van kankerverwekkende stoffen in reguliere sigaretten. Het zijn dit soort stoffen die het probleem zijn – niet nicotine. Steeds meer mensen stoppen dan ook met gewoon roken en stappen over op de elektrische sigaret, ook wel bekend als de e sigaret.

Het is echter ook zo dat er veel nicotineproducten op de markt zijn, bijvoorbeeld nicotine pleisters, waar je niemand over hoort. Sterker, ze worden gewoon via de televisie reclame aangeprezen, iets wat ondenkbaar is voor e liquids, je krijgt zelfs een boete als je reclame maakt.

Bepaal zelf het nicotinegehalte mix zelf

De e sigaret staat bekend als relatief gezond alternatief voor de gewone sigaret en vereist het gebruik van een vloeistof, de zogenaamde e liquid. In tegenstelling tot de tabak van gewone sigaretten, bevat deze vloeistof slechts drie ingrediënten: een aroma, een oplosmiddel en eventueel nicotine.

Deze minimalistische samenstelling zorgt voor een zeer prettige rookervaring die veel minder schadelijk is dan reguliere tabak. Het oplosmiddel is niet meer dan een combinatie van vegetable glycerin en propylene glycol. Dit zijn onschuldige ingrediënten die verder geen negatieve gezondheidseffecten hebben.

Het aroma is een onderscheidend kenmerk van e liquid, want hierdoor kunt u precies zelf de smaak van uw e sigaret bepalen. Nicotine heeft hier geen invloed op, want deze stof is van zichzelf volledig smakeloos. Bij Nieuwesigaret bepaalt u helemaal zelf het nicotinegehalte in uw dampvloeistof, wat bijvoorbeeld handig kan zijn wanneer u langzaam wilt afbouwen.

Nicotine geleidelijk afbouwen met e sigaret

Ondanks het feit dat nicotine onschadelijk is voor uw gezondheid, is de stof namelijk wel verslavend. Enerzijds is dit aangenaam, want hierdoor geeft elektrisch roken eenzelfde voldoening als het roken van gewone tabak; en dat terwijl de effecten vele malen minder schadelijk zijn. Desondanks is het niet altijd prettig om afhankelijk te zijn van een verslaving.

Van de ene op de andere dag stoppen met nicotine werkt echter niet. Dat blijkt ook uit de vele mislukte pogingen van mensen die willen stoppen met roken. Afbouwen is dan een veel betere strategie en de e sigaret vormt hierbij een effectief hulpmiddel.

Met 10% NBV of 100 mg nicotine biedt Nieuwesigaret u de e sigaret vloeistof met de grootste nicotinekracht in de sector. U kunt deze hoeveelheid naar wens afbouwen en uiteindelijk ook voor een e sigaret zonder nicotine kiezen. Zo bieden wij voor iedereen de ideale rookervaring.