De voordelen van 100% VG e liquid

( Tip, aroma is altijd op PG basis, met terpenen kunt wel echt 100% Vg dampen )

De meeste e liquid bevat slechts drie ingrediënten: nicotine (optioneel), een aroma en een oplosmiddel. Dat oplosmiddel is vaak een mix tussen vegetable glycerin (VG) en propylene glycol (PG). Dit zijn op zich onschuldige stoffen, maar sommige mensen zijn gevoelig voor PG. In dat geval is een 100% VG e liquid de beste keuze.

Natuurlijke e liquid met VG als basis

Een van de kenmerken van 100 VG e liquid is de van nature licht zoete smaak. Hierdoor smaken zoete liquid aroma’s zoals fruitsmaken werkelijk verrukkelijk. Er gaat niets boven de geweldige smaakbeleving van een echt natuurproduct!

PG heeft deze eigenschap niet, waardoor producenten er soms sorbitol of andere kunstmatige zoetstoffen aan toevoegen. Deze kunnen chemische stoffen bevatten die weliswaar zijn toegestaan volgens Europese richtlijnen, maar wellicht ongezonde bijwerkingen hebben voor het lichaam. Ook is PG een bestanddeel waar sommige mensen gevoelig voor zijn. Dat is niet vreemd, want de stof wordt onder meer gebruikt voor rookmachines in theaters en op feesten. Een 100% natuurlijk oplosmiddel van VG verdient daarom de voorkeur.

Volle en lange smaakbeleving

Een van de fijnste dingen aan het vapen van een e sigaret is de zogenaamde Throat Hit: het moment dat de nicotine en het smaakaroma in de achterkant van de keel belanden. Dit geeft een fantastische sensatie in de mond en keel, die verschilt op basis van het gebruikte oplosmiddel.

PG resulteert in een dunne damp die relatief snel vervliegt in de lucht. De Throat Hit is hierdoor minder intens en houdt ook minder lang aan. Een e liquid met 100% VG levert juist een dikkere damp op met een vollere smaakbeleving die langer blijft hangen. Dit is ook de reden dat VG vaak wordt toegevoegd om een mix te vormen met PG.

Maar er is nog een reden om niet te kiezen voor een oplosmiddel van 100% PG. Voor sommige mensen levert het gebruik van PG namelijk allergische reacties op. Wanneer het bestanddeel echter wordt gemixt met VG, is de kans op overgevoeligheid een stuk minder groot.

100% VG liquid kopen

In sommige gevallen is een 100% VG liquid kopen de beste keuze. Het minimaliseert de kans op allergische reacties en ongemakken zoals een geïrriteerde keel. Mensen die hier van zichzelf al gevoelig voor zijn, bijvoorbeeld door een voedselallergie of astma, kunnen PG in de e liquid beter vermijden.

Bij Nieuwesigaret heeft u de keuze uit een breed aanbod e liquids in fantastische smaken. Ook wanneer u niet overgevoelig bent voor PG, is het de moeite waard te experimenteren met een 100% VG e-liquid. De rijke smaakbeleving en unieke Throat Hit zullen u ongetwijfeld. En dat gezondheidsvoordeel, dat is mooi meegenomen! U kunt onze analyse certificaat bekijken en zien dat wij de beste kwaliteit VG verkopen.