VG Liquid of PG Liquid

VG liquid is erg populair maar wat is het beste voor u ?

Als u damp vloeistof voor e sigaretten onder de loep neemt komt u zowel VG, vegetal Glycerin als PG, propylene glycol of propanediol tegen, wat zijn dit voor stoffen en wat moet u kiezen ? 100% VG liquid is in Nederland erg populair het plantaardige aspect spreekt veel mensen aan, bij nieuwesigaret maken we beide liquids.

Ik zal hier niet te te technisch worden als het om deze basis vloeistoffen u kunt op het internet, bijvoorbeeld wikipedia alle informatie vinden.

Veel dampers, vooral degenen die nieuw zijn in vaping willen zo veel mogelijk over de mogelijkheden  leren. Hoe ga je verstandig  kiezen? Is het één echt beter dan het andere? Hier is een blik op wat ze zijn, en hoe je tussen de regels door leest om erachter te komen welke beter is voor jou.

Nieuwesigaret  VG liquid of PG e-liquids  zijn meestal gemaakt van slechts 4 ingrediënten:  nicotine (pg of vg basis), smaakstoffen, en een VG (plantaardige glycerine) / PG (propyleenglycol) mengsel. Er zijn een aantal extra bestanddelen, maar deze zijn de belangrijkste.

Nicotine komt in verschillende sterkten, nieuwesigaret verkoopt 36 mg, 50 mg en 100 mg. 100 mg is naar mijn  mening het beste, je hebt er weinig van nodig en hebt daardoor veel ‘ruimte’ in het flesje over om andere stoffen toe te voegen. Als je namelijk een 36 mg neemt en je wilt 12 mg in je flesje hebben dan praat je al snel over meer dan 3 ml van de deze basis. Ons assortiment kant en klare liquids gaat van 0, nicotine vrij tot 20 mg, wettelijk maximum.

Alle e-vloeibare mengsels bevatten VG, PG, of een mengsel van beide. Voor Nieuwesigaret geldt als advies 50/50 tot 70/30 (PG / VG) mengsel als ideaal. Verder een korte beschrijving van elk van deze belangrijke ingrediënten.

Plantaardige glycerine is een dikke, zware en zoet smakende vloeistof. Het geeft je rookloze sigaret een zeer aangename zoete smaak, en creëert grote hoeveelheden damp. Plantaardige glycerine is afgeleid van, je raadt het al, groenten. Daarom wordt het beschouwd als volkomen natuurlijk en veilig. VG wordt ook gebruikt als zoetstof en in vele cosmetische producten.

Plantaardige glycerine zorgt voor een licht zoete smaak -maar is geen suiker, en wordt gemetaboliseerd door het lichaam op een andere manier dan suiker.

Propyleenglycol, ter vergelijking, is erg dun, maar nog zoeter dan VG. PG staat bekend een grote throat hit te produceren, en dat is de reden waarom sommige mensen er voorstander van zijn minimaal 70% te gebruiken in hun e sigaretten.

PG veroorzaakt bij sommige mensen allergische reacties, niet ernstig maar toch. Het wordt algemeen erkend als veilig door de Amerikaanse Food and Drug Administration, dat is waarom het kan worden gevonden in een groot aantal producten voor de gezondheidszorg van huidverzorging lotions tot aan het lichaam van producten en als conserveermiddel in voedingsmiddelen. Een klein percentage mensen, ongeveer 2% ondervind negatieve allergische reacties op PG waardoor ze  kortademigheid of een droge keel ervaren.

100% VG liquid is dan natuurlijk het goede alternatief te bestellen bij Nieuwesigaret.

Nieuwesigaret heeft nu ook een basis mix voor u gemaakt, 50% PG en 50% VG, u kunt direct aan de slag.

Vegetal glycerin