Wat zijn de beste sigaretten?

Regelmatig wordt er aan gezondheidsexperts de vraag gesteld: is er zoiets als de beste e sigaretten? Veel mensen denken dan aan sigaretten met filter, additiefvrije of extra lichte varianten. Een ander, maar veel gezonder alternatief wordt vaak over het hoofd gezien namelijk de elektrische sigaret. Dit type sigaret bevat veel minder schadelijke stoffen en wordt door gebruikers geliefd om de rijke smaak en prettige rookervaring.

De beste sigaretten zijn relatief onschadelijk

Hoewel een term als ‘de beste sigaretten’ natuurlijk subjectief is, zijn er wel degelijk een aantal objectieve criteria aanwijsbaar waaraan deze moeten voldoen. Over smaak valt logischerwijs niet te twisten, maar de gezondheidsgevolgen van verschillende soorten sigaretten zijn in de wetenschap uitgebreid gedocumenteerd.

Uit wetenschappelijke bevindingen komt bijvoorbeeld duidelijk naar voren dat reguliere sigaretten schadelijke stoffen bevatten. Denk hierbij onder andere aan bekende kankerverwekkende stoffen zoals teer, koolstofmonoxide en stikstofmonoxide. Allemaal voorbeelden van bestanddelen die de e sigaret in het geheel niet bevat. Het roken hiervan is dan ook een relatief gezond alternatief.

Bepaal zelf de smaak en rookervaring

Ook op het gebied van smaak biedt de e sigaret diverse voordelen ten opzichte van conventionele sigaretten. Daar waar de roker van laatstgenoemde variant vaak alleen de keuze heeft uit verschillende merken en een aantal sterktes daarbinnen (bijvoorbeeld lichte, halfzware of zware shag), kan hij of zij bij de elektrische variant kiezen uit een vrijwel eindeloze variëteit aan smaken.

E liquid, de vloeistof die wordt verdampt tijdens het roken van een e sigaret, is namelijk verkrijgbaar in tal van verschillende aroma’s. Bij Nieuwesigaret kunt u bovendien niet alleen de smaak, maar ook de balans tussen de gebruikte oplosmiddelen propylene glycol (PG) en vegetable glycerin (VG) zelf bepalen. Dit heeft een grote invloed op de uiteindelijke rookbeleving.

Beste sigaretten zijn die, die niet verslavend zijn

De beste sigaretten zijn uiteindelijk nog altijd degene die de minst verslavende werking hebben. Want het is juist deze afhankelijkheid die ervoor zorgt dat de roker tegen wil en dank blijft roken, zelfs in de wetenschap dat dit op termijn nadelige gezondheidseffecten kan opleveren.

In dit opzicht biedt de e sigaret zonder nicotine ongeëvenaarde gezondheidsvoordelen. E liquid zonder nicotine is niet lichamelijk verslavend en kan daarom puur recreatief worden gebruikt. Dit in combinatie met de afwezigheid van de honderden schadelijke stoffen in reguliere tabak, is de e sigaret in zowel geestelijk als lichamelijk opzicht de verstandigste keuze.

De elektrische sigaret helpt tot slot ook met het afkicken van reguliere sigaretten, doordat u de hoeveelheid nicotine in de e liquid bij elke bestelling kunt verminderen. Op deze manier kunt u langzaam afbouwen en uiteindelijk geheel nicotinevrij gaan roken.

Meer weten over de beste sigaretten bij Nieuwesigaret? Stel uw vraag in het chatvenster op onze website en u ontvangt direct een antwoord.