Tip voor de feestdagen

Ken je iemand in je omgeving die al jaren worstelt met een rookverslaving en daar zo onderhand echt vanaf wil? Dan is de maand december de maand bij uitstek om een handje te helpen. Door Sinterklaas in te schakelen bijvoorbeeld en hem uit Spanje een e-sigaret mee te laten brengen. Of door een cadeaupakket met een e-sigaret onder de kerstboom te leggen.

De elektronische sigaret is hét alternatief voor roken van tabak. Steeds meer mensen ontdekken er de voordelen van. Het is het meest effectieve hulpmiddel om kankerverwekkende tabak achter je te laten en de behoefte aan nicotine geleidelijk af te bouwen. Dus is de decembermaand een mooie periode om iemand die je lief is en het roken niet kan laten zijn of haar eerste e-sigaret cadeau te doen.

Sinterklaas doet je dampen

Er is nog tijd genoeg om Sinterklaasinkopen te doen. Wie ga jij verrassen met een e-sigaret in zijn of haar schoen? Voor wie zet jij de deur open naar een gezonder leven zonder tabak? Een kort gedicht erbij, en je geschenk is compleet:

Sint-Nicolaas, die oude roker

Ging nooit het dak op zonder sigarettenkoker

Maar de tabak gaf hij eraan

Om als damper een heel lang leven zijn mannetje te staan

 

E-sigaret voor beginners, “beginners zijn winners”.

Als je je missie wilt doen slagen, doe je er goed aan een e-sigaret te kiezen die het meest doet denken aan de echte sigaret en die gemakkelijk en vriendelijk in het gebruik is. Ook is het raadzaam om een min of meer neutrale, kant en klare e-vloeistof te kiezen. Die kan de ontvanger van het cadeaupakket later aan zijn of haar eigen smaak aanpassen. Lees onze tips voor beginners er maar eens op na en laat je adviseren.

Het bovenstaande voorbeeld voor een Sinterklaasvers is natuurlijk erg eenvoudig en niet persoonlijk. Met een beetje creativiteit maak je zo je eigen Sinterklaasgedicht of kerstboodschap. Je kunt genoeg inspiratie halen uit de vele voordelen van de e-sigaret.

  • Een e-sigaret bevat geen teer, koolmonoxide of stikstofoxide en is dus veel minder schadelijk dan een sigaret van tabak;
  • De e-roker verspreidt geurloze damp in plaats van stinkende en hinderlijke rook;
  • E-sigaretten werken elektronisch en leveren dus geen brandgevaar op;
  • Met dampen spaar je geld uit;
  • Dampers hebben geen asbak nodig;
  • E-sigaretten zijn er in diverse vormen en maten en zien er kek uit;
  • De e-sigaret is een effectief middel om de behoefte aan nicotine af te bouwen;
  • Het aantal smaak- en melangemogelijkheden van de e-liquids is vrijwel onbegrensd.

Het zijn allemaal bewezen voordelen die het interessant maken om iemand uit je omgeving een handje te helpen om van het roken af te komen. En daar bestaat geen betere maand voor dan de decembermaand. Want wat is er nou mooier om straks, op 1 januari, te horen: ‘Roken? Ik? Nee hoor, ik ben gestopt. Met dank aan de Sinterklaas. Of de gulle kerstman.