Shisha Pen smaken en werking

Wat is dat eigenlijk een shisha pen ?

Een Shisha pen of ook wel e-shisha, hookah pen of e-hookah genaamd, zijn erg populaire producten die zijn ontworpen om de traditionele waterpijp te vervangen.

Shisha pen, waar te koop ?

Een shisha pen kunt u tegenwoordig overal op het internet vinden.

Is er verschil tussen shisha en een e-sigaret ?

Eerst even alles in zijn context plaatsen, shisha tabak ( Arabisch “Mu’assel’ wat “bevat honing” betekend ), is een mengsel van gedroogde tabaks bladeren, molasses en meestal vegetable glycerine , hetzelfde product dat vaak in e-liquid gebruikt wordt, het geeft veel damp. Daarnaast worden vaak toevoegingen gebruikt om de tabak een smaak te geven zoals, fruit, kruiden, mint of andere specerijen.

Shisha wordt traditioneel “gerookt” in café’s en bars, waar het in een hooiah pijp geplaatst wordt met gloeiende kolen er boven op. De damp/rook wordt geïnhaleerd door lange slangen waarbij de damp/ook eerst door en bad van water gaat om het af te koelen. Dit heeft als voordeel dat je grote hoeveelheden damp/rook kunt inhaleren. Meestal wordt de pijp door verschillende mensen tegelijk gerookt.

Is shisha tabak slecht, ja of nee ?

Er is veel verwarring en misinformatie over de gezondheidsrisico’s betreffende het roken van shisha tabak, sommige zeggen dat het veel minder schadelijk is dan gewone sigaretten tabak. Dit is eenvoudigweg niet waar, alles dat verbrand wordt geeft giftige stoffen af, je zou kunnen zeggen dat de rook erst door water gaat en daarom wordt gefilterd, dit is maar ten dele waar, het roken van shisha is schadelijk.

Toen e elektronische sigaret op de markt kwam werd ook shisha pen geïntroduceerd als alternatief voor het roken van de hookah.

Hoe werken shisha pennen ?

Shisha pennen werken op exact dezelfde manier als e-sigaretten, een batterij verwarmd het atomizer element die op zijn beurt de e-liquid verwarmd.

Het verschil begint hier, e-sigaretten worden verkocht samen met e-liquids die nicotine houdend zijn. Shisha pennen daarentegen bevatten veelal geen nicotine, ook worden tabakssmaken voor deze pennen veel minder gebruikt maar meestal met een fruit, bes, mint of andere tabaks vreemde smaak.

De term “shisha pen’  wordt zelden gebruikt voor grotere hervulbare apparaten, een shisha pen is meestal kleiner en niet navulbaar en wordt meestal na gebruik weggegooid. Ook het uiterlijk is anders, veel kleuren en dus veel opvallender dan e-sigaretten.

Waar zijn shisha pennen voor ?

Een verkoopargument in de begintijd was dat de pennen een krachtiger batterij hadden dan een vergelijkbare e-sigaret. Dit maakte dat de shisha pen een veel grotere wolk aan damp kon produceren. Sinds de introductie van sub ohm e-sigaretten werd deze achterstand ruimschoots ingelopen. Het enige wat overgebleven is is het cultuurverschil tussen de twee apparaten.

shisha pen hookah
Shisha pen
ego one nieuwesigaret
Elektrische sigaret

Voor meer informatie graag mailen naar info@nieuwesigaret.nl