Welke e sigaret moet ik kiezen?

Dat is een lastige vraag alles heeft z’n voor en nadelen. handzaam klik of groot en krachtig ? U bent zover: na maanden, of misschien zelfs wel jaren van goede voornemens heeft u besloten om de reguliere sigaret te laten voor wat het is. Zomaar stoppen is echter geen sinecure en vergt wilskracht. Maar waarom zou u moeilijk doen, als er een alternatief is dat vele malen gezonder is en net zo lekker? Wij zetten een aantal opties op een rijtje.

De e sigaret is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Hieronder nemen we een aantal verschillende types onder de loep en bespreken we kort de belangrijkste kenmerken. Daarbij is het belangrijk te weten dat de smaak van een e sigaret afhankelijk is van de e liquid die u gebruikt. Dit kunt u los kopen, of eventueel zelf maken. Maar daarover zometeen meer, eerst bespreken we de verschillende varianten.

Easy Vapor Simple Life


De naam zegt het al, deze e sigaret gaat het stoppen met het roken van de ouderwetse sigaret heel wat eenvoudiger maken. De Easy Vapor Simple Life is slank, doch krachtig genoeg om echt te kunnen vapen. Het apparaat beschikt over een tankcapaciteit van 1,6ml en is geoptimaliseerd om lekken te voorkomen.

Ook beschikt deze e sigaret over airflow control. Daarmee kunt u de hoeveelheid lucht regelen die u binnenkrijgt tijdens het hijsen. U kunt dus zelf bepalen of u veel lucht binnenkrijgt bij bijvoorbeeld een lichte hijs, of weinig lucht bij een flinke hijs. Uiteraard is de Easy Vapor Simple Life lichtgewicht. U merkt dus nauwelijks dat u het apparaat bij u heeft. Heel wat anders dan een pakje sigaretten dus!

Ego One All in One

Deze e sigaret beschikt over het beste anti lek systeem en is uitgerust met een tankcapaciteit van 2 ml. Het apparaat is simpel en simpel in gebruik en heeft een luxe uitstraling. Ook hier is de luchttoevoer tijdens het hijsen handmatig te regelen, door aan de ring te draaien. De batterijduur is uitstekend en de Ego One All in One beschikt tevens over een kindveilige sluiting.

Ego One


Het raspaardje onder de e sigaretten, niet te verwarren met de hierboven besproken All in One variant. De Ego One is klein maar krachtig, en profileert zich met name vanwege de twee verwisselbare atomizers. Hierdoor kunt u kiezen hoe u het liefst wilt vapen: rechtstreeks over de longen, of eerst via de mond. De Ego One komt daardoor het dichtst in de buurt van de beleving bij een conventionele sigaret.

Kies uw favoriete e liquid

Voor welke e sigaret u ook kiest, de beleving tijdens het vapen hangt grotendeels af van het soort e liquid dat u gebruikt. Deze zijn te verkrijgen in verschillende smaken, kracht en kwaliteit. U kunt de e liquids kant-en-klaar kopen, maar eventueel ook zelf maken. Gaat u voor het laatste, dan kunt u zelf de smaaksterkte, de smaak en het nicotinegehalte bepalen. In deze blog leest u daar meer over.