Wat is subohm dampen ?

Sub-ohm-dampen, ook bekend als sub-ohming, is een type verdamping dat grote dampwolken produceert. Sub-ohm-apparaten gebruiken lage weerstand coils van minder dan 1 ohm, vandaar de naam sub-ohm. Ze bieden ook voldoende luchtstroom voor directe longinhalatie. Subohming vereist meestal vape mods die een minimum van 40 watt kunnen leveren, maar ook hoger, tot niveaus van 200 watt.

Rond het jaar 2014 begonnen sub-ohm-tanks de markt te domineren. Sub-ohm vapen werd de norm voor de meeste nieuwe vapers tot medio 2016, met MTL  in opkomst. De markt is nu meer divers en biedt een breder scala aan vapes voor elke Damping-stijl.

De term sub-ohm is in de loop van de jaren met de technologie geëvolueerd. Het verwijst meestal naar directe MTL met spoelen die 0,5 ohm of minder zijn. Technisch gesproken zijn er mond-naar-longen coils van minder dan 1 ohm te vinden in apparaten zoals Pod Vapes. Deze worden echter niet als sub-ohms beschouwd omdat het apparaten zijn die zijn ontworpen voor discreet dampen.

Voordelen van sub ohm dampen

Afgezien van alleen maar grote wolken, zijn er nog vele andere voordelen van sub-ohming ten opzichte van andere vaping-stijlen.

Intense smaak: sub-ohm-coils zijn in staat om veel e-vloeistof per keer te verdampen, zodat uw smaakpapillen bij elke hit zwaarder geprikkeld worden.
Warmere vape: sommige vapers genieten van een warmere vape, die makkelijk te krijgen is met sub ohm vapen, met name met high-wattages en low-ohm coils.
Meer luchtstroom: sub-ohm vapen gaat het beste met directe longinhalatie en onbeperkte luchtstroom. Meer luchtstroom is nodig om de hogere warmte die wordt geproduceerd door de coils af te koelen.
Grote wolken: waaiende wolken spreken veel dampers aan. Voor de grootste cloudproductie is sub-ohm-vapen een must. Sub-ohm-apparaten zijn een voorwaarde om een competitieve vaper te worden.

Wat is cloud chasing?

Cloud chasing is  het blazen van enorme wolken met een vape. Cloud chasers proberen constant nieuwe manieren uit te vinden om de grootste dampwolken te produceren. Dat betekent lagere ohm-coils, hogere wattages en een enorme luchtstroom. Cloud chasing vereist wat kennis en ervaring om veilig en goed te kunnen worden toegepast.

Niet alle sub ohm apparaten zijn noodzakelijkerwijs cloud chasers, maar cloud chasers zijn zeker sub ohm apparaten. Sub-ohming is de enige manier om een ​​dergelijke omvangrijke cloudproductie te bereiken. Cloud chasing is tegenwoordig toegankelijker geworden vanwege de populariteit van sub ohm vape-tanks.

Toch is veiligheid uiterst belangrijk! Dat betekent een goed begrip hebben van de wet van Ohm en de veiligheid van de batterij. Cloud chasing kan leuk zijn als het goed wordt gedaan. De meeste mensen schakelen over op vapen voor een beter alternatief voor roken, dus het is het hun verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven en ervoor te zorgen dat ze het veilig doen. Verder moet cloud chasing liever niet worden gedaan in het openbaar, maar eerder thuis, vape shops en andere privé afgezonderde locaties.

Beste cloud chasing apparaten

De eenvoudigste en veiligste manier om met cloud-chasing te starten is om een sub-ohm-vape-apparaat te kopen. De beste combinatie voor wolken is high-wattage box-mod in combinatie met een rebuildable verstuiver, bij voorkeur met dubbele-coil. Er zijn ook rebuildable tanks die geschikt zijn voor sub-ohming en sommige geweldige sub-ohm-tanks die geen enorme ervaring vereisen om te gebruiken. Veel van deze moderne subtanks maken gebruik van meerdere mesh-spoelen die hoge wattages en  dichte wolken blazen.

Hoe krijg je grotere dampwolken

Gebruik goede batterijen: ga voor batterijen met een hoge amp-waarde, geschikt voor hoge wattages.

Houd de luchtstroom helemaal open: de meeste subohm-apparaten worden geleverd met instelbare luchtstroom. Over het algemeen moet de luchtstroom in de meest open stand staan ​​om de grootste wolken te krijgen.

Gebruik max VG-vape-sap: VG in uw sap zorgt voor de grootste wolken. Beschouw het als brandstof met een hoog octaangehalte voor je tank!

Gebruik een mod met een vermogen van meer dan 40 watt, Je zult het waarschijnlijk niet tot het maximum gebruiken, maar als je een extra 10 Watt of zo kunt gebruiken, kan dat een groot verschil maken in je dampvolume.

Gebruik een ietwat krachtige en snelle hit: naast het gebruik van een onbeperkte luchtstroom, zullen de snelheid en de snelheid van de weerstand de productie van wolken verhogen. Sneller trekken zal ook helpen bij het koeler houden van de coils.

Gebruik batterijen van minder dan 0,5 ohm: coils met een lage weerstand van 0,5 ohm en minder kunnen meer wattage produceren over het algemeen grotere wolken.

Bouw de beste coil voor sub-ohm

Hier zijn enkele video’s die u laten zien hoe u coils kunt bouwen voor een serieuze cloudproductie.

In deel 2 van de Cloud Chasing 101-serie van Rip Tripper leert hij je hoe je een simpele cloud-chaser bouwt en  de juiste in / uitadem techniek.

Sherlock Hohms laat je zien hoe je een “cloud chucking fused clapton” doet voor cloud chasing.

Oorspronkelijk werd cloud chasing vrijwel uitsluitend uitgevoerd met laagohmige coils op een mech mod. Uiteindelijk realiseerden bouwers zich dat ze twee strengen draad konden gebruiken om een ultra-lage weerstandsspoel te creëren, met grote oppervlakte, die uiteindelijk plaatsmaakten voor gedraaide en parallelle dubbele-spoelconstructies.

Cloud chasing is door ontwikkeld door de populariteit van krachtige, gereguleerde mods en exotische coils. Cloud chasers hoeven niet langer te bouwen naar de specificaties van hun apparaat en batterijen. Nu kunnen ze grote, stevige spoelen gewoon op elk gereguleerd modulatiemodel met hoge wattage gooien, waardoor ze meer vrijheid hebben dan ooit tevoren.

Dubbele coils zijn de standaard voor dikke wolken, maar veel vapers hebben dat naar het volgende niveau gebracht met drievoudige en zelfs viervoudige spoelconfiguraties. Dit vermindert de weerstand en vergroot het oppervlak aanzienlijk. Fused claptons, aliens en andere exotische builds zijn tegenwoordig ook erg populair voor cloud chasing.

Wat is competitief vapen?

In competitie vaping wedijveren cloud chasers met elkaar om te zien wie de grootste wolken kan creëren en de beste vaper tricks kan maken. Net als elke hobby of sport zullen sommige mensen altijd zoeken naar competitie, cloud-chasing is geen uitzondering. Competities worden over de hele wereld gehouden voor geldprijzen en endorsement deals. De VS zijn de thuisbasis van veel van de grotere cloud competities zoals de VC Cloud Chasing Competition, met prijzen variërend van aangepaste uitrusting en sponsoring tot duizenden dollars cash.

Competitie vaping begon als een manier voor vapers om zichzelf te profileren. Tegenwoordig is het overal in te doen en te zien. Professionele vapers krijgen fans, geld en sponsorcontracten via deze bijeenkomsten bij lokale winkels en verdachte conventies. Social media-sites zoals Facebook en YouTube hebben een belangrijke rol gespeeld bij de  competitief vapen.

Openbare ruimtes zijn niet bedoeld voor cloud chasing tenzij toegestaan. Bijvoorbeeld tijdens een openluchtconcert met een publiek. Over het algemeen begrijpen de meeste niet-vapers niet wat de damp is of niet, dus is het raadzaam om het niet letterlijk in hun gezicht te blazen.