Nicotine salts e-liquid overzicht

Inhoud

INTRODUCTIE   3

FREEBASE NICOTINE  4

NICOTINE SALT  5

Over 5

Benzene formatie in elektrische 11

Dampen van nicotine salt e-liquid 12

Populairste e-liquid salt apparaten in de US 2017  13

E-liquid salt apparaten in de US  14

SWOT analyse 15

CONCLUSIE 16

PATENTEN 18

E-liquid relatief  18

Damp apparaat relatief  20

Other  21

MANUFACTURERS 23

Nicotine salts fabrikanten en leveranciers 23

Nicsalts & nicsalt eliquids fabrikanten 27

Nicsalt e-liquids fabrikanten 28

REFERENTIES 38

INTRODUCTIE

Nicotine een krachtige parasympatische stimulant ( substantie die het parasympatische zenuwstelsel stimuleert ) en een alkaloid die voorkomt in de nachtschaduw planten soorten zoals tabak.

Nicotine doet zich voor als een algonist, signaalstof die zich bind aan een receptor en deze activeert en dan een biologische respons produceert bij de meeste nicotinic acetylcholine receptoren.

De voornaamste producten die nicotine bevatten zijn, tabak – nicotine houdende producten als sigaretten, sigaren, pijp tabak. Verder zijn er nicotine vevangers als pleisters, kauwgom en de elektrische sigaret.

Populaire producten die nicotine afgeven

Bronnen van nicotine   Hoeveelheid in MG
1 Sigaret 10-30
1 Peuk 5-7
1 Sigaar 15-40
1 gram pruim tabak 6-8
1 stuks nicotine gum 2-4
1 nicotine pleister 8-100
1 IQOS HEETS stick (Philip Morris) 15-18
1 ml e-liquid met freebase nicotine 1-24
1 ml e-liquid met nicotine salt 1-100

 

Formule nicotineFREEBASE NICOTINE De standaard nicotine gebruikt in e-liquids noemen we “freebase” nicotine. Deze is aan niets gebonden. In het begin van de jaren 60 begon Philip Morris met gebruik van ammonia om de nicotine in sigaretten te “freebasen”, en creëerde zo een sigaret met een lage teer en nicotine opbrengst maar nog steeds met dezelfde throat hit. en hield zo de klanten tevreden.De chemie van freebasing is niet complex. Een basis, zoals ammonia, accepteert een proton van de positief geladen nicotine carbonzuur zout zoals voorkomt in tabak. De ammonia (NH3) veranderd daardoor in positief geladen Ion (NH4+), de positief geladen nicotine carbonzuur zout wordt neutraal (depronated). Deze neutrale nicotine is “free” en niet langer gebonden aan een ander molecule in de vorm van zout.

Freebase nicotine is vluchtiger

De chemie van freebasing, tabaks industrie heeft lang gebruik gemaakt van de zuurgraad om de nicotine impact te vergroten.

 

James F. Pankow van de Oregon health n science universiteit meent dat ” verhogen van een proportie van de deeltjes fase nicotine in freebase vorm zal….de neiging hebben meer nicotine in gas vorm omzetten.” Nicotine in gas vorm zal snel en makkelijk in opgenomen worden in de longen omdat het vrij is van zijn freebase vorm en zal beter beschikbaar zijn en dus sterker. lang voor het gebruik van freebase nicotine wist de tabaksindustrie dat nicotine opname gevoelig was voor PH manipulatie door zuren toe te voegen. De opname van nicotine door biologische membranen hangt samen met de PH waarde en wordt sneller opgenomen als de PH waarde hoger is als de moleculen niet geladen zijn . Bij normale PH waardes is de opname 69%.

Nicotine salt

Nicotine salts is een nicotine vorm die voorkomt in tabaksblad met freebase nicotine en ander organische componenten.

Nicotine slats kunnen gevormd worden door nicotine en organisch zuur. Het produceert een bevredigend en efficiënte manier van het verhogen van de nicotine plasma niveau’s.
Juul salts damper
Juul salts damper van Paxlabs

In 2015 patenteerde Pax Labs de Juul, speciaal ontwikkeld voor het dampen van nicotine salts. het lage temperatuur apparaat gebruikt e-liquid ampullen met een hoog nicotine gehalte in de salts vorm, het gemiddelde gehalte is normaal tussen de 0 en 24 mg/ml. Het Juul apparaat gebruikt niveau’s van 4,5 tot 6% of 45 mg/ml tot 60 mg/ml