FDA-gaat achter Illegale Pods en Nic Salt Liquid aan

Juul salts damper

Vorige week stuurde de FDA 42 brieven naar producenten en importeurs van vape producten om bewijs dat hun producten voldoen aan de marketingvereisten van de FDA. Zoals vereist in de Deeming Rule van het bureau, moeten fabrikanten of importeurs het bewijs hebben dat producten vóór 8 augustus 2016 in de Verenigde Staten op de markt zijn gebracht.

Elk product dat na die datum op de markt komt, moet goedkeuring van de FDA krijgen. Geen enkel bedrijf heeft dergelijke goedkeuring gekregen en er is zelfs geen vapenbedrijf aangevraagd.

Nicopure Labs, de maker van Halo e-liquids, ontving een brief van de FDA waarin werd gevraagd om te bewijzen dat de Ultra Nic Salts-producten van het bedrijf voldoen aan de FDA-marketingvereisten.

“Hoewel de FDA de nalevingsdeadlines voor de premarketingvereisten voor fictieve producten heeft verlengd, is het FDA-nalevingsbeleid alleen van toepassing op producten die geacht worden op de markt te zijn vanaf 8 augustus 2016”, zegt de FDA-brief aan Nicopure. “FDA heeft klachten ontvangen dat Nicopure Labs LLC mogelijk voor het eerst commercieel op de markt heeft gebracht Halo Nic Ultra Salts in de Verenigde Staten na 8 augustus 2016.”

Andere belangrijke fabrikanten die brieven ontvingen waren Joyetech en Sigelei Vape (beide Chinese bedrijven met kantoren in de VS), en e-liquidemaker Space Jam. Alle drie kregen vragen over pod-apparaten. Twee importeurs hebben brieven ontvangen over hun marketing van drie verschillende SMOK-podapparaten (Fit, Infinix en Rolo Badge). Omdat SMOK geen Amerikaanse aanwezigheid heeft, zijn importeurs verantwoordelijk voor het volgen van de regels die van toepassing zijn op binnenlandse fabrikanten.

Om onbekende redenen werd een brief gestuurd naar de kleine fabrikant van high-end mods zoals de Billet Box. Het bureau vraagt ​​informatie over pluggen die worden gebruikt in de aluminium sluitingen van deze mods. Het is duidelijk dat de advocaten van de FDA simpelweg een aantal dingen op het internet hebben uitgekozen die bij hen opkwamen.

De meeste andere brieven zijn gericht op pod vapes en nicotinezout e-vloeistof. Beide soorten producten werden populair gemaakt door JUUL, die meer dan een jaar voor de marketingdeadline op de markt werd gebracht. Er wordt echter algemeen aangenomen dat veel of zelfs de meeste van de pod vapes en nic-zout e-vloeistof die in de afgelopen twee jaar op de markt is gekomen, niet voldoen aan de beperkingen die zijn uiteengezet in de Deeming Rule.

De FDA beweert dat JUUL en andere “USB-drive-vormige” pod-apparaten uniek aantrekkelijk zijn voor adolescente vapers, en dat deze producten hebben geleid tot een “teenage vaping epidemie” en deze hebben aangewakkerd. Het bureau is bezig met het finaliseren van regels die zullen verbieden de verkoop van gearomatiseerde vape-producten in winkels zoals gemakswinkels die ID niet aan de deur verifiëren. De FDA creëert ook afzonderlijke regels die e-liquid-smaken kunnen beperken of verbieden.