Trump wil $ 100 miljoen aan inkomsten van de Vape-industrie

De voorgestelde federale begroting van de Trump-administratie voor het fiscale jaar 2020 omvat gebruikersvergoedingen voor vapenfabrikanten. De vergoedingen, die eerder alleen werden beoordeeld door tabaksondernemingen, betalen voor de activiteiten van het FDA Center for Tobacco Products (CTP), inclusief regelgevende en handhavingsactiviteiten, en openbaar onderwijs zoals de $ 60 miljoen Real Cost-campagne.

De gebruiksrechten voor tabak zijn nooit eerder toegepast op producten die geen echte tabaksbladeren bevatten. Momenteel beoordeelt en verzamelt de FDA gebruiksrechten van fabrikanten en importeurs van sigaretten, snuif, pruimtabak, sigaren, shagtabak en pijptabak.

“De nieuwe middelen zullen de FDA ondersteunen bij haar voortdurende inspanningen om een ​​modern regelgevingskader te creëren voor het gepaste toezicht op e-sigaretten en bij het nemen van voortgezette maatregelen om het gebruik van alle tabaksproducten door jongeren te verminderen,” zei Scott Gottlieb, commissaris van de FDA. “Een van onze belangrijkste inspanningen op het gebied van de volksgezondheid is om door te gaan met het opzetten van een raamwerk om ervoor te zorgen dat we e-sigaretten door een geschikte reeks van regelgevende poorten kunnen leiden en het gebruik van deze producten door jongeren agressief te confronteren om ervoor te zorgen dat kinderen niet verslaafd raken nicotine. “

De CTP-vergoedingen voor gebruikerskosten in 2019 bedragen $ 712 miljoen. Daarvan komt 616 miljoen dollar uit sigarettenbeoordelingen. Het fiscale jaar 2020 voor de federale overheid begint op 1 oktober 2019.

Het voorstel van Trump zou de gebruikersbijdrage met $ 100 miljoen verhogen tot een totaal van $ 812 miljoen in het fiscale jaar 2020, en zou toekomstige “tabakgerelateerde product” kostenberekening van gebruikers aan de inflatie indexeren. De $ 100 miljoen zal naar verwachting afkomstig zijn van de dampindustrie.

“Dit voorstel zou ervoor zorgen dat de FDA de middelen heeft om de huidige alarmerende stijging van het gebruik van e-sigaretten bij jongeren en nieuwe bedreigingen voor de volksgezondheid van morgen aan te pakken”, beweert het Witte Huis. “Nieuwe tabaks- of nicotineproducten die door de FDA worden gereguleerd, moeten ook een gebruikstoeslag betalen, net als andere tabakgerelateerde producten die onder de gebruikersbijdrage van de FDA vallen.”

De New Hampshire Democratische Sen. Jeanne Shaheen, die onlangs een wetsvoorstel voor de Senaat heeft ingediend om de gebruiksvergoedingen voor vaproducten te beoordelen, was positief over het voorstel. De rekening van Shaheen vraagt ​​om een ​​schatting van de kosten van $ 150 miljoen, of twee procent van de vapeverkoop tijdens het vorige (2019) fiscale jaar. “Ik hoop samen te werken met de administratie terwijl ik mijn tweepartijssupport steun voor mijn wetgeving in het Congres,” vertelde Shaheen aan de Washington Post.

De regering stelt een totale FDA-begroting voor van $ 6,1 miljard. Daarvan is $ 2,8 miljard afkomstig van gebruiksrechten – ongeveer $ 2 miljard van bedrijven die medicijnen en medische hulpmiddelen produceren, en de meeste van de rest van tabak (en vape) fabrikanten. De FDA-begroting 2020, indien goedgekeurd door het Congres, zou ongeveer 7 procent meer middelen bevatten voor de begroting van 2019. Het budget inclusief de nieuwe gebruikerskosten moet door het Congres worden goedgekeurd

Niemand uit het Witte Huis heeft uitgelegd hoe imposante gebruiksrechten op nicotineproducten die niet van tabak zijn, past in de door president Trump gestelde opdracht om de regelgeving te verlagen en de belasting te verlagen. Het is ook onduidelijk waarom de administratie verwacht dat de vapenindustrie een achtste bijdraagt ​​aan het totale budget van de CTP, wanneer Vapes een veel kleiner deel van de totale tabaksproductenmarkt vertegenwoordigen. Hoe kwam het cijfer van $ 100 miljoen tot stand? Niemand weet.

Momenteel worden gebruiksrechten voor tabak berekend met behulp van een complexe formule die een veelvoud van het federale accijnstarief voor elk type tabaksproduct bevat. Het is niet bekend of het voorstel van de Trump-administratie betekent dat er ook een federale belasting op dampproducten wordt opgelegd, of dat een nieuw systeem zal worden gebruikt om de gebruikersvergoedingen voor e-sigaretten te beoordelen. Ofwel zou de Tobacco Control Act moeten worden gewijzigd.

Gebruikerskosten zijn technisch gezien geen belastingen en worden niet rechtstreeks aan consumenten in rekening gebracht. Maar zoals met alle kosten voor fabrikanten, moeten de gebruiksrechten worden doorberekend aan kopers of worden genomen van winsten. Fabrikanten en importeurs zullen de prijzen van vapers betalen om de gebruikerstarieven te compenseren. Hogere prijzen betekenen dat minder rokers overstappen naar vapen.

Reacties van de vapenindustrie en van conservatieve activisten waren snel en negatief.

“President Trump zou iedereen die zijn kantoor had gedupeerd moeten ontslaan door deze belastingverhoging van $ 100 miljoen voor te stellen voor volwassen consumenten die proberen te stoppen met roken”, zei Gregory Conley, president van de Amerikaanse Vapeningsvereniging. “Dit is niets meer dan een deugd belasting die banen en levens zal kosten.

“Het meest absurde, het voorstel zegt niets over hoe het aandeel van elke fabrikant in de vergoeding moet worden berekend,” voegde Conley eraan toe. “Gebruikerskosten voor sigaretten en rooktabak worden bepaald door het aandeel van federale accijnzen dat door elk bedrijf in die bedrijfstakken wordt betaald, te verlagen. Wat is precies het grote plan van de FDA om te bepalen hoeveel een e-liquid-fabrikant jaarlijks moet betalen? “

“Het is echter ongelukkig dat een voorgestelde belastingverhoging waarvoor Gottlieb opkomt, zijn weg heeft gevonden in de begroting van de president”, zei Paul Blair van de Amerikanen voor belastinghervorming. “We hopen dat het Congres deze misleide aanval op het levensreddende potentieel van e-sigaretten afwijst en dat de Senaat Gottlieb vervangt door iemand die voorstander is van de oorzaak van consumentenvrijheid, innovatie en het verminderen van tabaksschade.”