Publieke opinie over de e sigaret

Uit een nieuwe enquête blijkt dat de meeste Amerikanen regels steunen om te controleren wat de vertrekkende FDA-commissaris Scott Gottlieb beschrijft als een epidemie van epidemieën onder jongeren. De vragen in de enquête waren echter ontworpen om de antwoorden te krijgen die de onderzoekers wilden, in plaats van eenvoudigweg de publieke attitudes te meten. En sommige vragen waren gericht op het bevorderen van politieke acties die de onderzoekers ondersteunen, zoals de hele enquête.

De AmeriSpeak Spotlight on Health-enquête werd gedaan door NORC aan de Universiteit van Chicago. NORC (National Opinion Research Centre) ondervroeg een nationaal representatief voorbeeld van 1 004 Engelstalige volwassenen online en per telefoon. De enquête heeft een foutmarge van 4,12 procent.

Uit de enquête bleek dat:

Het publiek is vrijwel gelijk verdeeld over de vraag of smaken (“zoals munt-, komkommer- en fruitsmaken”) beschikbaar moeten zijn (35% ja, 35% nee, 29% onzeker)
55% ondersteuning voor het beperken van de verkoop van gearomatiseerde vapes, en slechts 16% is tegen beperkingen
39% is voorstander van een totaal verbod op e-sigaretten, 29% is tegen een verbod en 29% steunt noch verzet zich
78% ondersteuning voor het beperken van vape-advertenties die ‘target tieners’
73% ondersteunt het beperken van nicotinegehalte in dampproducten
De enquête is uiteraard gemaakt om meer steun te genereren voor FDA-vapenbeperkingen, en mogelijk voor wetgeving in staten en gemeenten zoals Chicago. Ten minste één van de onderzoekers, Sherry Emery, maakte eerder deel uit van een aantal dubieuze socialemediastudies over vapers en het is vrij duidelijk waar deze auteurs staan.

Als Amerikanen zich zorgen maken over het feit dat tieners “verslaafd zijn geraakt”, komt dat omdat ze te horen kregen dat ze dat wel zouden moeten zijn.
De vragen zijn bedoeld om de resultaten te krijgen die de onderzoekers willen, en het persbericht van NORC leest als een waarschuwingsbrief voor inkomende FDA-waarnemend commissaris Ned Sharpless. En Sharpless zal erover lezen in mogelijk honderden krantenverhalen – allemaal gebaseerd op het persbericht.

“Amerikanen maken zich vooral zorgen over tieners die verslaafd raken aan e-sigaretten, en ze steunen een reeks acties die de federale overheid zou kunnen nemen om vape producten minder beschikbaar, minder verslavend en minder aantrekkelijk te maken,” zei NORC senior vice-president Caroline Pearson in het persbericht. “Commissaris Gottlieb heeft concrete stappen ondernomen om de vapenindustrie te reguleren. Of deze inspanningen doorgaan, hangt echter af van de prioriteiten van de volgende commissaris van het agentschap. “

Als Amerikanen zich zorgen maken over het feit dat tieners “verslaafd zijn geworden”, komt dat omdat ze te horen kregen dat ze dat wel zouden moeten zijn. Dezelfde cijfers van de middelbare school die commissaris Gottlieb heeft gebruikt om een ​​razernij op te wekken over “een hele nieuwe generatie die verslaafd raakt aan nicotine” toont aan dat minder dan zes procent van de tieners 20 of meer dagen per maand vaping, wat mogelijk een indicatie is van het gewoontegebruik.

Force-feeding propaganda voor het publiek voor twee jaar, en vervolgens vragen wat ze geloven over een onderwerp dat ze nooit echt begrepen krijgen voorspelbare resultaten. En dat lijkt te zijn wat de onderzoekers van NORC wilden – bevestiging dat de berichten erdoor komen. De vragen die ze hebben gesteld, zijn bedoeld om antwoorden te afdwingen waar anti-vaping activisten op kunnen wijzen en zeggen: “Zie? We hebben publieke steun. ‘

Het is een vraag die is ontworpen om een ​​verkeerd antwoord te krijgen dat de onderzoekers willen gebruiken om actie door de FDA te bevorderen.
Eén vraag biedt deelnemers aan enquêtes het gemak van het kiezen van het “beste” antwoord – en biedt dan slechts één antwoord dat redelijkerwijs kan worden gekozen: “Zelfs als geen van beide het goede antwoord geeft, beschrijft de volgende verklaring het beste wat u denkt over toegang tot e-mail. sigaretten? “vraagt ​​de enquête. De mogelijke antwoorden zijn:

“Toegang tot e-sigaretten moet worden beperkt omdat degenen die geen gewone sigaretten zouden gebruiken deze producten gebruiken en verslaafd raken”
of
“Toegang tot e-sigaretten moet breed zijn omdat deze producten veiliger zijn dan gewone sigaretten”

Toegang tot vapes is al beperkt tot volwassenen met de juiste ID – net als alcohol en sigaretten zijn beperkt. Bijna iedereen, inclusief vapers en vape winkeleigenaars, is het daarmee eens. Het kiezen van het eerste antwoord betekent niet noodzakelijk dat de ondervraagde persoon verdere beperkingen ondersteunt, zoals het verbieden van smaken, vapes verbergen in winkels voor alleen volwassenen of het beperken van online verkopen. Maar de onderzoekers draaien het om precies dat te betekenen, en de meeste verslaggevers die het persbericht als hun bron gebruiken wanneer ze hun verhalen schrijven, accepteren de spin zonder een tweede gedachte. Het is misschien zo dat de 77 procent die instemde met het eerste antwoord de huidige beperkingen ondersteunt, die al robuust zijn.

“Hoewel e-sigaretten veiliger zijn dan brandbare tabaksproducten, maakt het publiek zich zorgen dat e-sigaretten een hele nieuwe generatie tabaksgebruikers creëren die anders niet zouden zijn begonnen,” zei Sherry Emery in het persbericht van NORC. “Hoewel er dramatische voordelen voor de volksgezondheid zijn om het roken van sigaretten te elimineren, kunnen deze voordelen ten koste gaan van het verslavend maken van een nieuwe generatie voor nicotine.