National Health Service (NHS) investeert £ 183 miljoen

National Health Service (NHS) investeert £ 183 miljoen in het helpen van rokers die zijn opgenomen in het ziekenhuis om hun gewoonte op te hangen, zoals gemeld door Nottingham News.

NHS is van plan om advies te geven om te stoppen met roken aan elke roker die wordt opgenomen in het ziekenhuis, inclusief diegenen die langdurige geestelijke gezondheidsondersteuning en leerproblemen krijgen. Meer dan een half miljoen rokers zullen de steun krijgen die nodig is om in de komende vijf jaar te stoppen, waarbij prioriteit wordt gegeven aan degenen die het meest behoefte hebben.

Medische professionals richten zich op toekomstige moeders en hun partners, waarbij 10 procent van de rokers nog steeds rookt als hun zwangerschap de volledige termijn bereikt.

De services zijn gebaseerd op services die al in Manchester plaatsvinden en die naar verwachting in de stad £ 10 miljoen en meer dan 30.000 ziekenhuisbedden zullen besparen.

Het doel is onderdeel van een plan om 50.000 opnames per jaar en bijna 250.000 beddagen in de komende vijf jaar te voorkomen.

NHS Engeland chief executive Simon Stevens zei: “Overmatig drinken en roken zijn nog altijd de twee hoofdredenen voor ziekte en vroegtijdig overlijden.

“Alcohol- en tabaksverslaving blijven twee van de grootste oorzaken van slechte gezondheid en vroege dood en de juiste ondersteuning kan levens redden.

“Het langetermijnplan van de NHS zorgt voor een verandering in de zorg voor een aantal belangrijke aandoeningen zoals kanker, geestelijke gezondheidsproblemen en hartziekten, evenals intensivering om meer te doen aan het voorkomen van slechte gezondheid door patiënten de steun die ze nodig hebben om meer controle te krijgen over hun eigen gezondheid en langer fitter te blijven. “

Professor Andrew Goddard, president van het Royal College of Physicians, verwelkomde de toezegging.

Hij zei: “Elk contact dat een gezondheidswerker met een patiënt heeft, is een kans om de patiënt te laten stoppen met roken – het hebben van een systeem om tabaksafhankelijkheid met toegewezen middelen te behandelen, zal helpen om het te laten gebeuren.”

Probleemdrinkers profiteren ook van deze NHS-financiering.