E liquid trends

E sigaret schadelijk of niet ?

Is de e sigaret schadelijk of is het een hele verbetering ten opzichte van het ouderwetse roken van tabak ? Er is veel discussie over deze vraag, er is ook veel druk vanuit de overheid op de nieuwe trend in rokersland. Ik kan deze vraag natuurlijk ook niet beantwoorden ben namelijk geen medisch wetenschapper. wat ik wel kan en weet is dat er al veel onderzoek is gedaan en dat tot nu je zeker de conclusie kunt trekken dat het in ieder geval veel minder schadelijk is dan ‘gewoon roken’. Als u twijfelt over een overstap, er is winst te behalen, e sigaret roken is zeer waarschijnlijk veel minder schadelijk dan het roken van tabak.

Wat zijn de nieuwe trends of bevindingen in het vaping landschap ?

Vaping Regulations in het komende jaar (s)

Vapers weten allemaal dat vaping wordt aangevallen op meerdere niveaus van uit drie verschillende kanten – de centrale overheid, provinciale en lokale overheden. E sigaret is schadelijk wordt er geroepen. Het is dan ook lang niet zeker waar e smoking over pak weg 1 jaar zal staan. In de VS staat het varen ook onder druk, de FDA wil regels opleggen die eigenlijk door de kleinere bedrijven niet nagekomen kunnen worden, er komt een verbod op de verkoop aan minderjarigen maar vooral de productie eisen baart de industrie zorgen, verder behoren extreme belastingen, niet aflatende business licentie-eisen, en misschien het elimineren van alle ecig-producten die zijn geproduceerd na februari 2007 tot de mogelijkheden. In feite is de FDA op zoek naar de nieuwe voorschriften om de volgende maand te publiceren.

Wat gaat er gebeuren? Hier is wat we recentelijk hebben gezien in de regelgeving, en hoe het van invloed kan zijn op vaping in de toekomst:

1 Dalende acceptatie van het grote publiek is reëel

Bangmakerij gestuurd door de medische wereld en hun advocaten, doet het publiek twijfelen.  Uit onderzoek is gebleken dat de steun voor vaping door rokers daalde tot 65% ten opzichte van 85%  in de jaren 2010 tot 2013. De overkoepelende boodschap is duidelijk: rokers kunnen zijn overtuigd raken door de constante stroom vage claims van de overheden en advocaten, ironisch genoeg blijven ze dan maar roken in plaats van over te schakelen naar iets dat potentieel gezonder is. Gezien de verdubbeling van inspanningen door anti-vaping groepen sinds 2013 die er op uit zijn wapen te verbieden of op z’n minst te beperken.

2 Potentieel uitroeiing van vrijwel alle Vaping producten

De huidige wetten met betrekking tot tabaksproducten in het algemeen vereisen pre-market verslag, tenzij ze voor februari 2007 op de markt zijn gebracht. Als deze standaard bepaling blijft gelden dan zullen alle elektronische sigaretten, van na 2007 niet toegelaten worden tot ze zijn gekeurd.  Volgens de eigen analyse van de FDA, de kosten hiervoor bedragen  ongeveer $ 300.000 per product.

Voor 2007 waren er bijna geen e sigaretten op de mark, u snap dat het dus nagenoeg alle apparaten betreft. Dit zou de doodsteek voor de business betekenen in ieder geval voor de kleinere handelaren.

Er is op dit moment volop overleg tussen de verschillende instanties, maar het blijft riskant. Het is eigenlijk schandalig dat tabaks producten waarvan we inmiddels zeker weten dat ze zeer schadelijk zijn gewoon verkocht worden bij uw lokale sigaren boer, en een product waarvan uit meerdere onderzoeken blijkt dat het in ieder geval minder schadelijk is dan tabak, onder zo’n enorme druk staat, wat zou daar achter zitten ?

 

1 gedachte over “E liquid trends

  1. probleem is waarschijnlijk dat ze er geen taksen op kunnen door rekenen zoals op tabak de politiek kan hier mee zijn zakken niet vullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.