Markt prognose: Vapen wereldwijd naar 50 miljard omzet 2025

vape markt naar 50 miljard

Business wire rapport, ” E sigaret en vaping markt gaat naar een omzet van 50 miljard in 2025″, dit is een prognose maar toch opvallend dat ondanks alle restricties de markt gewoon verder groeit.

Het rapport gaat in op e volgende punten:

  • “Modular devices” of wel apparaten die in te stellen zijn, bijvoorbeeld mods maar ook andere op dit moment gangbare apparaten, zullen in verkoop met 25% toenemen.
  • E-liquid zal de grootste stijging laten zien namelijk 27%. groeiende populariteit van e-liquid DIY is meegenomen in deze prognose.
  • Online platformen laten een verder stijging zien, verkopers gebruiken Instagram, WhatsApp en Facebook om un producten te promoten.
  • Noord Amerika is de grootste markt en zal alleen al goed zijn voor bijna de helft van de totale omzet wereldwijd.

Deze prognoses houden op dit moment nog niet volledig rekening met alle komende restricties die het dampen in de weg kunnen zitten. aroma’s liggen onder vuur als ook het principe van online verkopen, in Europa hebben we al gezien dat in Italia en België deze manier van verkopen verboden is. Het is dus geen keiharde prognose in die zin dat de diverse overheden de groei kunnen temperen. wat wel duidelijk is, is dat de vraag onverminderd  stijgt.