Hoeveel nicotine zit er in een sigaret ?

nicotine in één sigaret

Wanneer vapers zich afvragen hoeveel nicotine in een sigaret zit, is dat vaak omdat ze proberen te berekenen welke nicotine-concentratie ze in e-vloeistof willen. Het idee is om de hit na te bootsen die ze van sigaretten krijgen en dezelfde nicotine-ervaring te krijgen van vapen dat ze van roken maken.

Maar hoeveel milligram nicotine zit in één sigaret ?

Dus, hoeveel nicotine zit er precies in een sigaret? Het is een simpele vraag, toch?

Welnee. Er zit tussen de 0,65 en 1 gram tabak in een gemiddelde sigaret, die ergens tussen de 7,5 en 13,4 milligram nicotine bevat, volgens testen gedaan in het Behavioral Endocrinology Laboratory aan de Penn State University. Newport-sigaretten hadden de meeste nicotine van een Amerikaans merk getest, namelijk 13,4 mg per sigaret.

Een Marlboro-rood bevat 10,9 mg nicotine

En het gemiddelde van alle geteste merken was 10,2 mg per sigaret. Een afzonderlijke studie van Centers for Disease Control and Prevention (CDC) toont aan dat de merken Newport en Marlboro ongeveer dezelfde hoeveelheid nicotine bevatten (19,4 en 20,3 mg) per gram tabak. Het gemiddelde nicotinegehalte voor alle door de CDC geteste merken was 19,2 mg per gram tabak.

Dat ontkracht zeker de bewering dat één JUUL-pod “net zoveel nicotine als een pakje sigaretten” bevat. Een JUUL-pod bevat 41 mg nicotine (0,7 ml X 59 mg / ml), maar een gemiddeld pakje sigaretten bevat 204 mg nicotine (20 sigaretten X 10,2 mg) – en sommige merken bevatten aanzienlijk meer.

Maar de vraag moet niet zijn hoeveel milligram nicotine in een sigaret zit. Het gaat er eerder om hoeveel nicotine uit een sigaret door de roker wordt opgenomen. Het is ingewikkeld.

Volgens Prof. Bernd Mayer van de afdeling Farmacologie en Toxicologie aan de Karl-Franzens Universiteit Graz (Oostenrijk), “Het roken van een sigaret resulteert in de opname van ongeveer 2 mg nicotine tot een gemiddelde arteriële plasmaconcentraties van ongeveer 0,03 mg / L (30 ng / ml). “Mayer is een bekende expert op het gebied van nicotine, maar andere onderzoekers hebben iets andere antwoorden. UCLA-professor Arthur Brody zegt dat typische “lichte” sigaretten 0,6-1,0 mg opleveren.

Dus sigaretten leveren veel minder nicotine aan de roker dan ze daadwerkelijk bevatten. Het verschil lijkt misschien enorm, maar in werkelijkheid maakt het misschien niet uit. Dat komt omdat rokers (en vapers) grotendeels hun opname van nicotine controleren, en omdat andere factoren verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de krachtige levering van nicotine door een sigaret.

Je weet hoe het voelt om te veel nicotine te hebben, toch? Of je het medicijn nu krijgt van sigaretten of van een sigaret, de effecten zijn hetzelfde:

Duizeligheid
Hoofdpijn
Misselijkheid
Koud zweet
Slapeloosheid
Hartkloppingen
Angstig of zenuwachtig

Maar omdat ons lichaam weet wanneer we genoeg hebben gehad, stoppen of vertragen we. Voor ervaren nicotinegebruikers is het proces bijna onbewust. Zelftitratie is ons brein dat ons vertelt wanneer ons lichaam meer of minder nodig heeft. En die waarschuwingssignalen zijn wat nicotine-overdoses voorkomt. Je zou moeten blijven inhaleren tijdens het braken en het omgaan met een barstende hoofdpijn!

Dus gebruikers houden zichzelf in toom met zelftitratie. Maar nicotine krijgen van een sigaret is iets gecompliceerder. Tussen tabak zelf en de tabaksfabrikanten worden sigaretten gebouwd om een ​​supercharged dosis nicotine aan de hersenen af ​​te geven.

Afgezien van nicotine bevatten sigaretten andere chemicaliën die de nicotine afgifte van de rook hyperpergeren. Mono-amine-oxidase-remmers (MAO-remmers) combineren met nicotine om een ​​versterkend effect in de hersenen te produceren waardoor gebruikers meer nicotine vaker willen hebben.

En tabaksbedrijven ontdekten lang geleden dat het toevoegen van ammoniak aan sigarettentabak een vorm van nicotine creëerde die wenselijker was en meer verslavend voor de gebruiker. Door de chemie van de nicotine die de roker absorbeert te veranderen, zorgt de ammoniak ervoor dat de nicotine wordt opgeladen terwijl deze de hersenen raakt.

Dat zijn allemaal redenen waarom we niet eenvoudig het nicotinegehalte van een sigaret kunnen vergelijken met een equivalente hoeveelheid nic in e-vloeistof of een nicotinepleister. Vapes hebben geen ammonia of MAOI’s. Daarom zeggen wetenschappers dat nicotine in e-sigaretten en nicotine-substitutietherapie (NRT-producten) niet zo verslavend is als sigaretten.

Hoeveel nicotine zit er in een sigaar?

Het CDC-onderzoeksteam dat het nicotinegehalte per gram van tientallen sigarettenmerken heeft gemeten, heeft ook sigaren onderzocht. Hoewel geen van de sigaartypen het geteste CDC qua nicotinegehalte in de buurt was van sigaretten, kwamen grote sigaren (eersteklas, soms met de hand gerold) het dichtst in de buurt. Hier zijn de sigaren met de gemiddelde nicotineconcentraties voor elk, in vergelijking met sigaretten:

Sigaretten 19,2 milligram per gram tabak
Grote sigaren 15,4 mg / g
Cigarillos 13,0 mg / g
Kleine sigaren 12,6 mg / g
Mini-cigarillo’s 12,5 mg / g
Pijptabaksigaren 8,79 mg / g
Zelfs sigaren die evenveel of bijna net zoveel nicotine bevatten als sigaretten leveren het waarschijnlijk niet zo effectief aan de roker. Sigarenrokers inhaleren meestal niet diep (of helemaal niet) en sigaren worden niet behandeld met ammoniak