Eindelijk goed nieuws voor Italiaanse dampers

belasting verlaging italiaanse dampers

Na vier jaar te zijn verlamd door een bizarre en oneerlijke belasting op e-liquid, kan de Italiaanse vape sector eindelijk beginnen met de wederopbouw en wederom de rokers van het land helpen om veiligere alternatieven tegen redelijke prijzen te vinden.

Twee partijen – League en de Five Star Movement

konden een amendement doorvoeren om de verpletterende vape tax bij drastisch te verlagen in een stemming van 26 november door de senaat aldus Sig magazine. De belasting werd verlaagd met 80 procent op nicotine houdende vloeistoffen en 90 procent op zero-nic-producten. Het amendement werd aangenomen ondanks verzet van het ministerie van Volksgezondheid.

In 2014 had de Italiaanse vape industrie ongeveer 4.000 bedrijven – in een land met slechts 61 miljoen mensen. Dat is meer dan vijf keer zoveel vaping leveranciers per hoofd van de bevolking als de Verenigde Staten nu hebben. Maar de accijnzen verminderden het aantal vape bedrijven tot slechts 1.000 voor het einde van 2016.

De belasting voegde bijna € 0,40 (40 eurocent, ongeveer 46 U.S. cent) per milliliter toe aan de kosten van e-vloeistof – of ongeveer € 4 (of $ 4,60) op elk flesje van 10 ml. De nieuwe wet verlaagt de belasting tot € 0,08 per ml voor e-liquids die nicotine bevatten, en € 0,04 voor nicotinevrije e-sappen. Voor doe-het-zelvers zijn PGVG en smaakstoffen onbelast, tenzij ze voor aankoop worden gemengd.

De belastingwijziging moet nog worden goedgekeurd door het volledige parlement

Maar dat zal naar verwachting geen ernstige hindernis zijn. De rekening kan vóór Kerstmis worden goedgekeurd en snel van kracht worden.

De rekening zal ook het verbod op online verkoop binnen Italië opheffen (grensoverschrijdende verkoop zal nog steeds verboden zijn). Helaas. het Italiaanse Tobacco Customs Monopoly (AAMS) behoudt zijn jurisdictie over e-liquid, wat betekent dat vapen legaal kan worden samengevoegd met roken en onderworpen is aan dezelfde beperkingen voor openbaar en gebruik binnenshuis ..

AAMS zal ook de distributie controleren op de naleving van de tabaks producten richtlijn (TPD) controleren. Fabrikanten moeten nog steeds de TPD-regels naleven, wat betekent een maximale fles grootte van 10 ml voor nicotine houdende e-vloeistoffen, een nicotinelimiet van 20 mg / ml en een maximale grootte van 2 ml voor tanks en andere vloeistof houdende apparaten .

Voor vapers die jarenlang tegen de monsterlijke belastingwetgeving hebben gevochten, zal de verandering meer dan welkom zijn. Italië had vóór de invoering van de accijnsbelasting in 2014 een bloeiende dampindustrie, die gebaseerd was op een byzantijnse formule die zogenaamd beschreef hoeveel e-vloeistof equivalent was aan één sigaret, en vervolgens e-liquid belastte met de helft van het aantal sigaretten per gewicht .

Het resultaat was een belasting die zo hoog was dat de gemiddelde damper zijn dagelijkse e-liquid tweemaal zo veel kostte als een pakje sigaretten, volgens Judy Gibson van het International Network of Nicotine Consumer Organizations. INNCO heeft in samenwerking met de Italiaanse consumentenvereniging Associazione Nazionale per i Vapers Uniti (ANPVU) een brief aan Italiaanse wetgevers gestuurd waarin wordt uitgelegd waarom de bestaande wet vreselijk was voor rokers en vapers, maar ook voor de overheid zelf.

“In mei 2015 daalde het verbruik van e-sigaretten in Italië met ongeveer 70%, voornamelijk veroorzaakt door gebruikers die online producten importeerden, ongeoorloofde (en niet-geteste) alternatieven kochten of op tragische wijze terugkeerden naar een geverifieerde huurmoordenaar – brandbare tabak”, zei de INNCO brief. “Het aantal leveranciers van e-sigaretten en bedrijven daalde van 4.000 tot 1.000. In de eerste 11 maanden van 2016 heeft de Italiaanse schatkist naar schatting 3 miljoen euro aan belastinginkomsten geïncasseerd. Dit vertegenwoordigde c. 0,3% van de belastinginkomsten gegenereerd door tabaksproducten en het verlies van 3.000 vape shops, wat overeenkomt met ongeveer 10.000 verloren banen in de detailhandel. ”