E liquid

E liquid is de vloeistof die in de elektronische sigaret wordt gedaan om te verdampen. Het is, wanneer u e liquid aanschaft, van belang dat deze aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Sommige klanten willen een hoog nicotinegehalte in de e liquid, terwijl anderen juist voor de gezelligheid meeroken, maar eigenlijk geen nicotine binnen willen krijgen. Ook de smaak van de e liquid kunt u naar wens aanpassen, zodat u een frisse, fruitige of juist tabakssmaak aan de te inhaleren vloeistof heeft zitten. Kortom is er voor iedere gebruiker van de elektronische sigaret wel een passende navulling te vinden.

Wat is e liquid, dampvloeistof of e juice

U heeft de term e liquid of e juice en dampvloeistof waarschijnlijk wel eens gehoord maar niet direct begrepen wat het is, geen angst het is eenvoudiger dan u dacht. Met het populairder worden van vaporizers, box mods of simpel gezegd e sigaretten is e liquid natuurlijk ook in populariteit gestegen daar het een niet onder het andere kan. E juich, e liquid en dampvloeistof zijn allemaal namen voor hetzelfde product. Wij bij nieuwesigaret hebben het vaak over e liquid.

e liquid grafische uitleg

 • E liquid is de vloeistof gebruikt in e sigaretten die door verwarming van de gloeispiraal in het apparaat damp produceert, met of zonder nicotine.
 • E liquid is en mengsel van propylene glycol, plantaardige glycerine, aroma (smaak) en  eventueel water en nicotine. ( PG en VG altijd food grade )
 • Food grade aroma is hetzelfde product dat gebruikt wordt in de voedsel industrie meest bekend bij het bakken van een taart.
 • Propylene glycol is een vloeistof welke gebruikt wordt als draagvloeistof het wordt ook op grote schaal in de pharmacy en diervoeder industrie gebruikt.
 • Plantaardige glycerine of vegetal glycerine is een dikke en zoete draagvloeistof welke veel amp produceert, ook VG wordt veel gebruikt in de industrie bijvoorbeeld in zeep en shampoo.
 • VG en PG zijn de hoofdbestanddelen van e liquid.

Er is en grote discussie over de te gebruiken verhouding tussen PG en VG, wat is het verschil ?

Verschil PG VG

Propylene glycol E-Liquid

 • PG liquid is dunner dan VG liquid daardoor is het makkelijker te verwerken voor een dampapparaat zeker de minder krachtige het geeft echter ook minder damp.
 • PG laat ook minder residu achter in het apparaat en is daardoor vriendelijker voor uw coils, gloeispiraal.
 • PG is smaakloos en daardoor van minder invloed op uw toegevoegde smaak.
 • Het geeft een grotere “throat hit” het gevoel in de keel.
 • PG heeft de reputatie dat als u allergisch bent het reacties kan oproepen.

Vegetal glycerin e liquid

 • VG liquid is dikker, hierdoor laat het meer residu achter en beïnvloed de levensduur van uw coils.
 • VG liquid is zoeter en heeft dus per definitie invloed op uw toegevoegde smaakstof.
 • VG geeft veel meer damp dan PG dit is een groot voordeel omdat dampers nu eenmaal van veel damp houden.
 • VG geeft een zachte “throat hit” vergeleken met PG liquid.
 • VG geeft over het algemeen geen allergische reacties.

Of u nu PG of VG kiest het blijft uw persoonlijke ervaring die de doorslag geeft. Wat veel gebruikt wordt tegenwoordig is een mengsel van de twee.

 

Welke e liquid past bij u?

Wanneer u nog niet zo lang gebruik maakt van de elektronische sigaret zult u wellicht nog moeite hebben met het vinden van de navulling die past bij uw persoonlijke voorkeuren. In onze webshop stelt u zelf de e liquid samen en bepaalt u dus wat er in komt te zitten. Wilt u veel of weinig nicotine, wilt u een sterke of milde smaak aan het product en welk percentage wodka en water wilt u? Dit zijn vragen die u uzelf kunt stellen bij het kiezen en samenstellen van het product dat volledig bij uw voorkeuren aansluit.

Bij onze webshop bent u daarnaast niet alleen verzekerd van een e liquid die aansluit bij uw wensen, maar ook van kwaliteit producten. Wij vinden het van groot belang om bij al onze producten, van e liquid zonder nicotine tot basis plus shots, kwaliteit mee te nemen in de afweging om een product wel of niet aan te bieden op onze webshop.

De werkwijze van onze webshop

Zo veel klanten als wij hebben zo veel voorkeuren zijn er ook wanneer het gaat om de e liquid. Daarom besloten wij dat wij onze klanten hun favoriete e liquid zelf samenstellen laten. Zo krijgt u maximaal de mogelijkheid om te kiezen voor een product dat past bij u. Natuurlijk is bij ons zodoende veel mogelijk, maar wel binnen de kaders van de wetgeving. Zo kunt u de e liquid slechts in flesjes van 10 ml ontvangen en is het niet mogelijk om meer dan 20 mg nicotine in de vloeistof te verwerken. Dit zijn regels die de overheid heeft opgesteld en waar wij ons dan ook aan houden. Wilt u toch meer navulling voor uw elektronische sigaret? Dan kunnen wij natuurlijk wel meerdere e liquid flesjes leveren, niet zo handig maar wel verplicht.

Meer weten over onze e liquid?

Heeft u vragen over onze e liquid en de mogelijkheden van onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op. Wij verkopen onze producten enkel aan klanten van 18 jaar en ouder en zullen dan ook geen vragen beantwoorden en e liquid of andere producten leveren aan jongere klanten. Klanten van 18 jaar en ouder kunnen ons snel en persoonlijk bereiken via het telefoonnummer 06 37384010, door de vraag over de e liquid te mailen naar [email protected] of door het contactformulier op onze website in te vullen.