DIY e-liquid gids voor beginners

diy e liquid

DIY Vape liquid: een korte introductie

Een van de weinige nadelen van dampen is de prijs van e-liquid. Als u een sub-ohm-instelling gebruikt, kunt u gemakkelijk 10 ml per dag weg dampen. Deze kosten kunnen oplopen, vooral als u een fan bent van premium en duurdere e-liquid-merken. En vaak zijn uw opties beperkt. Misschien wilt u een niet-bestaand recept creëren, zoals ananassmaak of een watermeloen pudding.

Maak je geen zorgen, er is een oplossing voor al deze problemen: maak je eigen e-vloeistof! Als je je grondstoffen al hebt voorbereid voor het maken van DIY e-liquid, is de volgende stap om te experimenteren met bewezen recepten. Voor de rest is hier een eenvoudig te volgen handleiding voor het maken van zelfgemaakte e-liquid van hoge kwaliteit. We laten je zien welke stoffen en ingrediënten je nodig hebt, hoe je DIY e-liquid en Vape Calculator werken met handige tips en trucs.

Wat is DIY E-liquid?

In het eenvoudigste geval, wanneer u uw eigen e-vloeistof maakt, worden de drie hoofdcomponenten van het e-liquid met elkaar vermengd: basisvloeistof PG en VG, nicotine en smaakconcentraten. U hebt niet alles nodig, bijvoorbeeld als u wilt dat uw e-vloeistof nicotinevrij of zelfs smaakloos is. Het idee klinkt misschien overweldigend, maar het is een stuk eenvoudiger dan je zou denken. Je hebt geen geavanceerde scheikunde-vaardigheden nodig – als je een cocktail kunt maken, kun je ook je eigen vloeistof voor je vaporizer maken.

Hoe DIY E-liquid te mixen: kies je weg

Er zijn twee manieren om DIY E-liquid te mengen: naar volume of naar gewicht.

Bij gewichtsmenging wordt elk ingrediënt door weging in het mengsel gebracht, rekening houdend met het soortelijke gewicht. VG, PG, smaken en nicotine hebben allemaal verschillende gewichten per ml. Daarom hebt u een vape vloeistof-calculator nodig die deze waarden bevat om alles eenvoudiger te maken.

Wanneer het volume wordt gemengd, wordt het volume van elk ingrediënt gemeten met een grote hoeveelheid spuiten (idealiter één per ingrediënt). Er is wat reiniging voor nodig, omdat dit proces een beetje rommeliger is dan alleen maar vloeistoffen van de ene fles naar de andere te persen.

We raden aan om op gewicht te mixen omdat het schoner en nauwkeuriger is, vooral voor kleinere hoeveelheden e-vloeistof (zoals partijen onder de 100 ml). Mengen op volume is prima, maar het kan rommelig worden en in de meeste gevallen minder nauwkeurig dan mengen op gewicht.

Wat u nodig heeft om uw eigen e-vloeistof te maken

Ongeacht de methode om uw e-liquid te maken en uw voorkeur voor wat u wilt bereiden, heeft u de belangrijkste ingrediënten en benodigdheden nodig. Hier is je checklist:

Base Liquid – of met andere woorden plantaardige glycerine en propyleenglycol: de twee belangrijkste componenten van e-juice. De basisvloeistof, die uiteindelijk geen op smaak gebrachte zero-E-sap is, kan al voorgemengd zijn in een verhouding van 50/50 of 70/30. We raden u echter aan om een ​​liter VG en 500 ml PG te kopen om flexibiliteit te hebben in de laatste stapverhouding van uw sap.
Wateroplosbare smaakconcentraten – Deze bepalen hoe uw sap uiteindelijk smaakt. Er zijn duizenden individuele concentraten om uit te kiezen, die kunnen worden gecombineerd tot talloze unieke recepten. Je kunt ook one-shots kopen waarbij verschillende smaken voorgemengd zijn. Dit is ideaal voor beginners en sommige grote sapproducenten verkopen hun eigen variëteiten al als one-shot concentraten.
Nicotine – Nicotine is volledig optioneel. De sterkte van de nicotine die u koopt, hangt af van het nicotinegehalte van uw voorkeur. Een flesje van 100 ml met 36 of 48 mg / ml nicotine zou voor beginners voldoende moeten zijn. Nicotine wordt meestal in een PG-oplossing gesuspendeerd, maar je kunt het in verschillende verhoudingen vinden als je rondkijkt. Wees heel voorzichtig met het omgaan met en opslaan van nicotine. De doeltreffendheid ervan als een gif heeft de neiging te worden overschat, maar het morsen van grote spills van hoge sterkte kan problematisch zijn. Bewaar uw nicotine buiten het bereik van kinderen.

Bewaar uw basisvloeistof in individuele knijpflessen met mondstuk uiteinden om het toevoegen aan uw homebrew te vergemakkelijken. Ideaal zijn een paar flessen van 100 ml voor specerijen.
E-liquid-flessen – Koop een selectie van een plastic testfles van 10 ml en ongeveer 60 ml flessen voor uw eerste experimenten om grote hoeveelheden van uw favoriete homebrew E-Liquids te maken. Deze zijn goedkoop en worden veel gebruikt.
Koop een paar goedkope zelfklevende etiketten waarop u de details kunt schrijven voordat u ze op de fles plakt. Na verloop van tijd kan het gemakkelijker en gepolijst worden om een ​​etikettenprinter zoals de Dymo 160 te gebruiken.
Handschoenen – Houd altijd een doos wegwerphandschoenen klaar. Deze zijn van onschatbare waarde en beschikbaar in elke hoekapotheek.
De resterende apparatuur is afhankelijk van de mengmethode die u kiest:

Spuiten op basis van volume: u hebt een aantal spuiten nodig. We raden aan om injectiespuiten van 10-30 ml voor uw basisvloeistof en 1 ml-spuiten voor nicotine- en smaakstofconcentraten te gebruiken. Je hebt ook een paar naalden nodig – we raden 14 Gauge aan om het gebruik van dikke VG gemakkelijker te maken.
Een weegschaal om te mixen op gewicht: U hebt een elektronische weegschaal nodig van 0,01 gram. Dit is nauwkeurig genoeg om bijna alle doe-het-zelf e-liquide recepten aan te kunnen. Je moet ook zorgen dat de weegschaal minimaal 200 gram kan wegen – je zou kunnen denken dat 100 gram voldoende is. Als u echter besluit grotere hoeveelheden te mengen of glazen flessen te gebruiken, hebt u extra ruimte nodig. Je hebt ook minstens één spuit nodig voor je nicotine – dit zal je helpen om meer accurate resultaten te krijgen en lekkage van nicotine te voorkomen.
DIY Vape juice kits

Als u liever al uw doe-het-zelfaccessoires in één pakket samenvoegt, zijn er vele sets om uit te kiezen. De meeste beginnerskits bevatten alles wat je nodig hebt om te beginnen.

De meeste doe-het-zelfkits zijn gebundeld voor het mengen van het volume en bevatten een verscheidenheid aan spuiten, evenals de essentiële ingrediënten voor e-vloeistof. Als u niet kiest tussen gewicht en volume, koopt u een starterkit en een schaal. Op deze manier kunt u zowel proberen als beslissen wat het beste voor u werkt. Maar zelfs als u al hebt besloten om op gewicht te mixen, zou het kopen van een DIY-starterset geen pijn doen. De kans is groot dat u alle items op tijd in de kit zult gebruiken.

E-liquid calculator: een onmisbare tool

Ongeacht de methode die u kiest, is er een kans dat u uiteindelijk een online rekenmachine nodig heeft. Een rekenmachine vereenvoudigt het hele proces door het geven u alle informatie die u nodig heeft, of de hoeveelheid nicotine die je nodig hebt.

Veel calculators zijn web gebaseerd, terwijl andere beschikbaar zijn voor mobiele of desktop downloads. Voer gewoon uw favoriete nicotinegehalte, verhouding en smaakpercentage in. De hoeveelheden ingrediënten worden onder aan de pagina weergegeven. Om te mixen op gewicht, moet u uw balans gebruiken en het juiste aantal grammen toevoegen. Om te mengen op basis van volume, gebruikt u gewoon de spuiten om de milliliterhoeveelheden te meten die geschikt zijn voor uw recept.

Na het mengen: wat te doen na het maken van sap?

Etikettering – label uw mengsels met de volgende waarden: VG / PG ratio, nicotinecontent, smaakpercentage en creatiedatum. Doe het nu. Je zult verbaasd zijn hoeveel beginners dit niet doen tenzij ze een perfecte mix vinden, maar geen manier hebben om het opnieuw te creëren. Bewaar uw recepten in een notitieblok.

Steeping – Dit verwart vaak nieuwelingen in de doe-het-zelf-e-juice wereld. De meeste zelfgemaakte sappen die meer dan één concentraat bevatten, zullen de tijd nemen om zich te mengen met de aroma’s. Dit varieert met elke mix, maar je zult vaak merken dat multi-layer desserts of crème-gebaseerde mixen tijd nodig hebben soms wel vier weken om de beste resultaten te krijgen, terwijl eenvoudige fruitrecepten mogelijk niet moeten worden gesteept. De meeste recepten hebben een aanbevolen steep time. Daarnaast zijn er verschillende methoden die zijn ontworpen om het steeping proces te versnellen, maar deze worden fel bediscussieerd in de doe-het-zelf-e-juice gemeenschap.

Testen – Zodra uw e-sap klaar is, kunt u het testen. Het is het beste om een ​​hoogwaardige druppelaar of een rebuildable verstuiver te gebruiken in plaats van een tank. Dit spaart het verbruik van coils voor mogelijk inferieur e-sap, en de eenvoudige verpakking maakt het samplen van verschillende sappen sneller. Houd er rekening mee dat ohm en temperatuur een grote invloed kunnen hebben op de smaak – sap dat goed smaakt bij 80 W op een RDA-tape van 0,2 ohm kan heel anders smaken in een tank van 1,8 ohm bij 15 W.

Opslag – Zonlicht, warmte en zuurstof kunnen het e-sap negatief beïnvloeden. Bewaar het zelfgemaakte sap op een koele, donkere plaats. En zorg ervoor dat ze veilig worden weggehouden van huisdieren en kinderen.

Tips en trucs voor DIY E-sap

Maak volledig gebruik van de online hulpmiddelen en bronnen.
Minder is meer! Het gebruik van grotere hoeveelheden smaak leidt niet noodzakelijkerwijs tot een smakelijke liquid. In sommige gevallen kan overmatig gebruik de smaak van uw e-vloeistof dempen!
Vermijd het vervangen van concentraten tussen merken als u bestaande recepten volgt. De ‘perzik’ van een merk kan een realistische rijpe perzik zijn, terwijl een andere een snoep- of een perzik in blik kan zijn. En het smaakprofiel is niet de enige reden waarom je vervanging zou moeten vermijden …
Wees je bewust van hoe sterk je concentraten zijn. De potentie verschilt niet alleen tussen merken, maar ook voor smaken van hetzelfde merk. Bedrijven zoals Flavourart en Inawera staan ​​bekend om hun krachtige concentraten, waarbij 2% meer dan genoeg is om een ​​recept te domineren, maar sommige kunnen worden gebruikt in het bereik van 5-10%. Een goede graadmeter voor de effectiviteit is het “gemiddelde mix” -percentage dat u vindt op de pagina met de individuele smaken bij EA.
Maak notities – Neem veel aantekeningen na het testen, online of in een notitieblok. Is een cijfer te sterk? Zou het beter zijn met een 50/50 PG / VG-mengsel dan met max. VG? Door middel van gedetailleerde aantekeningen kun je je toekomstige e-vloeistof-mengsels gebruiken