Wiet industrie: pak illegale THC olie cartridges aan

Een brief aan het Congres van de National Cannabis Industry Association (NCIA) en meer dan 800 leden van de cannabis industrie spoorden wetgevers aan om cannabis wettelijk te reguleren om meer gezondheidsproblemen veroorzaakt door wiet producten op de zwarte markt te voorkomen. Volgens Marijuana Moment is de brief vandaag aan het leiderschap van het Huis en de Senaat afgeleverd.

Het pleidooi werd ingegeven door de nationale uitbraak over longletsels, kennelijk veroorzaakt door vervalste THC-olie in cartridges voor de zwarte markt. Vitamine E-acetaat – gebruikt om cannabisolie te verdunnen door sommige THC-olieproducenten – is het doelwit van veel overheidsonderzoeken. Maar liefst 17 mensen zijn gestorven aan de uitbraak en meer dan 800 zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Cannabis blijft federaal illegaal. De belanghebbenden in de cannabisindustrie vragen het Congres om de drug te “schrappen” (te verwijderen uit de Controlled Substances Act) en het toezicht te verschuiven van de Drug Enforcement Administration naar de FDA of een ander bureau dat zich toelegt op de volksgezondheid en veiligheid.

De cannabisindustrie is vanaf het begin eerlijk en eerlijk geweest over het feit dat THC-olie op de zwarte markt de waarschijnlijke oorzaak is van de uitbraak van longletsel.
“Ontmanteling is de enige manier om het federale cannabisbeleid op een verstandige manier te hervormen, zodat regelgevingsprogramma’s van de staat de consumentenveiligheid met succes kunnen garanderen en de weg vrijmaken voor passende federale regelgeving,” zegt de brief.

De illegale zwarte markt voor cannabis wordt geschat op $ 41 miljard, en cannabis oliepatronen zijn goed voor een groot deel daarvan. Federale legalisatie en regulering van de markt zou de productie en verkoop van niet-gereguleerde, niet-geteste producten moeilijker en minder aantrekkelijk maken, en gereguleerde producten goedkoper en breder beschikbaar.

Aanbevelingen van de NCIA omvatten:

Het Congres zou cannabis uit de Controlled Substances Act moeten verwijderen en op een vergelijkbare manier moeten reguleren als alcohol
Consumenten moeten stoppen met het gebruik van oliepatronen die op de zwarte markt zijn gekocht.
Moedig producenten van goedgekeurde vape-cartridges aan om te stoppen met het gebruik van “verdunningsmiddelen” totdat ze zijn onderzocht
Legale producenten worden “sterk aangemoedigd” om vrijwillig producten terug te roepen die vitamine E-acetaat bevatten
Gelicentieerde detailhandelaren (apotheken) moeten “stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat geen van hun beschikbare inventarissen van vape-cartridges afkomstig zijn van een producent die vitamine E-acetaat gebruikt”
De NCIA heeft samen met de Cannabis Trade Federation vorige maand vergelijkbare aanbevelingen gedaan, volgens Marijuana Moment. Leden van de legale cannabisindustrie waren de eersten die wijzen op overstreders in het aanbod van de zwarte markt als de waarschijnlijke bron van longletsels.

De illegale zwarte markt voor cannabis wordt geschat op $ 41 miljard

Cannabis oliepatronen zijn goed voor een groot deel daarvan.
“Deze ongelukkige ziekten en sterfgevallen zijn nog een ander verschrikkelijk en grotendeels vermijdbaar gevolg van mislukt verbodsbeleid,” zei NCIA-directeur Aaron Smith. “Huidige federale wetten interfereren met onderzoek, voorkomen dat federale regelgevende instanties veiligheidsrichtlijnen opstellen, staten ontmoedigen om cannabis te reguleren en maken het moeilijker voor legale cannabisbedrijven om de illegale markt te verdringen.”

De cannabisindustrie is vanaf het begin eerlijk en eerlijk geweest over het feit dat THC-olie op de zwarte markt de waarschijnlijke oorzaak is van de uitbraak van longletsel. De eerste rapportage over de uitbraak die niet was gericht op nicotinepapproducten, kwam van media-outlets in de cannabisindustrie zoals Leafly, Merry Jane en Marijuana Times. David Downs van Leafly is een maand voor op de reguliere pers geweest in het melden van de waarschijnlijke oorzaak van longletsels en heeft een pagina bijgehouden met de laatste updates.

Maar de reguliere perskanalen hebben zich tot voor kort uitsluitend gericht op nicotinevaporeproducten – een weerspiegeling van de beweerde zorgen van de CDC – die hebben geleid tot een misplaatste nationale paniek die heeft geleid tot een golf van vapenproductverboden door gouverneurs die gebruik maken van noodgezondheidsmacht.