Mogelijk eerste dode door e sigaret gebruik

Vape restricties

Dit was de kop in de kranten en op internet de laatste dagen, nu heeft het er alle schijn van dat het gaat om gebruik van illegale THC liquid die de longaandoeningen hebben veroorzaakt.

Het is overduidelijk dat de instanties bijna blij lijken te zijn om weer een negatief bericht over dampen de wereld in te kunnen sturen. Ik vraag me af wanneer ze eens door een supermarkt zouden lopen en alle chips, cola’s en volgepompte kippen zien of ze dan dezelfde neiging hebben, ik vrees van niet. Het gaat allemaal om belangen, de Unilevers en al die andere “voedsel” concerns van deze wereld brengen al jaren producten op de markt waarvan in ieder geval wél duidelijk is dat ze slecht zijn voor je. Je hoeft maar eens door een winkelstraat te lopen en de obesitas epidemie te aanschouwen, maar dat is natuurlijk allemaal in orde. Helaas bepalen lobbies vandaag de dag wat wij voorgeschoteld krijgen, Unilever zit gewoon aan tafel. De damp industrie is relatief klein en is niet goed vertegenwoordigd en ook geneigd hun oren te laten hangen naar wat opgelegd wordt, dit heeft natuurlijk met angst te maken. Zolang we in ieder geval maar wat mogen blijven verkopen zeggen we ja en amen. Ik vrees echter dat als onze branche niet sterker wordt er een moment komt dat de verkoop zo goed als verboden wordt. Al deze negatieve berichten worden gebracht om draagvlak voor restricties te creëren, als dat draagvlak bij het grote publiek er is dan is het natuurlijk ook veel makkelijker om het de nek om te draaien. Je merkt het als je praat met mensen die niets met dampen hebben, als je zegt dat je in die business zit is veelal de eerste opmerking, ja maar dat is toch ook slecht voor je ? Dit is precies het doel. Probleem is namelijk dat de producten die gebruikt worden om e liquid te maken al jaren vrij in omloop zijn en dus voor de overheden moeilijk te controleren en daar houden ze niet van.

De federale autoriteiten hebben vrijdag verklaringen afgelegd over het uitbreken van “vapen-gerelateerde” longaandoeningen, en één ding is duidelijk: de FDA en de CDC zijn van plan de vapen-terminologie te blijven misbruiken, waardoor verwarring ontstaat oner het publiek en daarbuiten.

Illegale THC houdende producten waarschijnlijk oorzaak longziekten

Beide bureaus blijven echter verwarrende beschrijvingen gebruiken dat veel nieuwere vapers (en sigarettenrokers die misschien Vapes overwegen) bang kunnen zijn voor producten die niet bij de uitbraak betrokken zijn.
De waarheid is dat er geen bewijs is dat een commercieel nicotinedampproduct meer dan 200 mogelijke gevallen heeft veroorzaakt.

“Op dit moment,” zei FDA waarnemend commissaris Ned Sharpless, “lijkt het niet in alle gevallen één product te zijn, hoewel er veel meldingen zijn geweest van THC en het gebruik van cannabinoïden.” Op dit moment zijn de specifieke stoffen in de e-sigaretproducten die ziekten veroorzaken niet bekend en kunnen ze verschillende stoffen bevatten. “

“Alle patiënten hebben gemeld dat ze e-sigaretproducten gebruiken,” herhaalde de CDC in zijn aanbeveling. “Het exacte aantal is momenteel onbekend, maar veel patiënten hebben gemeld dat ze e-sigaretten gebruiken met cannabinoïde producten zoals THC of CBD.”

Wat de bureaus ook zeggen, de woorden die ze gebruiken, veroorzaken hun eigen problemen. De FDA-verklaring bevat 22 gebruiken van de term “e-sigaret”. De officiële CDC-gezondheidsraad heeft het 45 keer gebruikt.

De meeste mensen die hun favoriete producten ‘e-sigaretten’ noemen, verdampen pg, vg en eventueel nicotine en niet THC olie van de zwarte markt. De beweringen van deze volks gezondheid autoriteiten dat de huidige uitbraak van longschade werd veroorzaakt door e-sigaretten, kunnen vapers ontmoedigen om te gaan dampen of voorkomen dat rokers proberen een zogenaamd veel veiliger product te gebruiken, en dit is misschien ook wel het motief, draagvlak creëren voor steeds meer restricties.

Omgekeerd zouden veel gebruikers van cannabisolie niet eens erkennen dat die term van toepassing is op de producten die ze gebruiken, meestal aangeduid als oliepatronen, THC-dragers, vape pennen of dergelijke. Geen van deze termen wordt ooit in de Sharpless-uitleg gebruikt.

Werkelijke boosdoeners worden niet benoemd

Tweede probleem bij het steeds benoemen van de e sigaret dat de werkelijke boosdoeners niet benoemd worden en dus de gebruikers van deze producten niet gewaarschuwd worden.

De CDC bevat een hele paragraaf die zo vol is met verkeerde informatie over vapen (beide soorten vapen) dat een niet-geïnformeerde lezer de pagina verlaat met minder kennis van de echte feiten dan hij begon:

“E-sigaretten kunnen schadelijke of potentieel schadelijke stoffen bevatten, waaronder nicotine, zware metalen (bijvoorbeeld lood), vluchtige organische stoffen en kankerverwekkende chemicaliën. Bovendien worden sommige e-sigaret producten gebruikt om illegale stoffen ​​te produceren, producten die veelal op de zwarte markt gekocht worden ze kunnen worden aangepast voor gebruik wat de kans op schade voor de gebruiker kan vergroten. Sommige e-sigarettenpods of cartridges die in de handel worden gebracht voor eenmalig gebruik, kunnen bijvoorbeeld worden bijgevuld met illegale of onbekende stoffen. Bovendien worden sommige e-sigarettenproducten gebruikt voor “druipen” of “deppen”. Druppelen houdt in dat e-sigarettenvloeistof rechtstreeks op de hete spoelen van een e-sigaret wordt gedruppeld, wat kan leiden tot hoge concentraties van verbindingen (bijv. Tetrahydrocannabinol [THC ] en cannabinoïde verbindingen). Deppen omvat oververhitte stoffen zoals “budder”, butaanhasholie (BHO) en “710” die hoge concentraties THC en andere plantaardige stoffen bevatten (bijv. Cannabidiol [CBD]). “

Of vapen gezond is of niet, is niet relevant, want het niet de dingen die een noodgeval voor de volksgezondheid veroorzaken dat het agentschap moet aanpakken. En geen vaper druppelt iets op hete spoelen. Door de spoelen te verwarmen voordat de katoenen pit met vloeistof wordt ondergedompeld, zou het katoen in brand worden gestoken. Dat is een belachelijk idee dat door een niet-geïnformeerde onderzoeker is geponeerd. Zelfs als iemand cannabisolie druppelde (onwaarschijnlijk), zou dit geen verandering in de concentratie van de verbindingen veroorzaken. Budder is een vorm van butaanhasholie en 710 is jargon voor elke vorm van cannabisolie.

Het komt erop neer dat CDC-functionarissen – vooral Brian King van het Office on Smoking and Health, die hier duidelijk over schreven – veel minder geïnteresseerd lijken in het vinden van de oorzaak van het huidige probleem dan in het herhalen van hun anti-vapen praatjes voor de meestal niet-geïnformeerde mensen die dit document zullen lezen. Het bureau zou correcte en nuttige informatie kunnen bevatten, maar dat zou hun doel niet dienen, namelijk het veroorzaken van verdere angst en onzekerheid over vapen.

Als om het punt te bewijzen, stemde secretaris van Gezondheids- en Human Services Alex Azar in met een verklaring over de uitbraak waarin hij beloofde dat de Trump-regering “alle regulerende en handhavingsbevoegdheden zou blijven gebruiken die we hebben om de epidemie van het gebruik van e-sigaretten door jongeren te stoppen .”

Nieuwe mogelijke verklaringen van betrouwbaardere bronnen.
Niemand weet zeker wat de oorzaak is en de gevolgen van de longletsels. Het kunnen pesticiden of fungiciden zijn, zoals eerder in ons artikel eerder deze week gesuggereerd. Het kan ook zijn dat er meer dan één ding de epidemie veroorzaakt, waarbij sommige patiënten bijvoorbeeld zijn vergiftigd door fungiciden en anderen die lijden aan lipoïde pneumonie veroorzaakt door het inademen van oliën die zijn toegevoegd aan verdunde rauwe cannabisextracten.

Ondertussen bespreekt een uitstekend Leafly-artikel dat vandaag wordt gepubliceerd, nieuwe producten die door THC-oliefabrikanten als verdunningsmiddelen worden gebruikt. “We weten niet wat de huidige gezondheidscrisis heeft veroorzaakt”, schrijft verslaggever David Downs. “Maar we weten wel dat mensen vorig jaar illegale dragers met cannabis gebruikten zonder in het ziekenhuis te belanden. Het is dus logisch om te vragen: wat is er recent veranderd op de markt voor cannabis/vape producten? “

Downs beschrijft een onlangs geïntroduceerde “nieuwe klasse geurloze, smaakloze verdikkingsmiddelen”, die “een van de belangrijkste nieuwe ingrediënten in illegale olie is die deze zomer veelvuldig wordt gebruikt.” Veel van de producten zijn waarschijnlijk veilig wanneer ze worden gebruikt zoals bedoeld – over het algemeen niet voor inhalatie, maar kan gevaarlijk zijn bij gebruik in oliën die bedoeld zijn voor dampen. In sommige gevallen kan hoge hitte gevaarlijke verbindingen activeren.

Andere verdunningsmiddelen kunnen volledig ongepast en gevaarlijk zijn om te gebruiken. Eén product, Honey Cut, wordt gemaakt door een schaduwrijk bedrijf waarvan de website geen vermeld adres of telefoonnummer heeft.

Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat Honey Cut een stof kan bevatten die tocoferol-acetaat wordt genoemd en dat meestal wordt gebruikt om huidcrèmes te maken. Volgens de NIH, zegt Downs, “kan het inademen van tocoferol-acetaat piepende ademhaling, hoesten, kortademigheid en verbranding in de mond, keel of borst veroorzaken en kan mogelijk leiden tot ziekenhuisopname.”

Donderdag, de dag voordat de FDA en CDC berichtten over de longschade-epidemie, vertelden drie grote nieuwszenders over de mogelijkheid dat cannabisolie op de zwarte markt de waarschijnlijke factor is in plaats van e-sigaretten.

“Federale gezondheidsfunctionarissen liggen onder vuur vanwege hun onduidelijke openbare waarschuwingen na één geval van overlijden en bijna 200 gevallen van vapen-gerelateerde longziekten, waarvan sommigen zeggen dat ze verband houden met de veel riskantere praktijk van het vapen van marihuanaolie in plaats van nicotine,” volgens het verhaal van USA Today , vrijwel zeker de beste tot nu toe in een grote krant. Het artikel citeerde ook Boston University-expert Michael Siegel en Ray Niaura van de New York University.

Zowel NBC News als de Washington Post verzamelden hun eigen schattingen van het aantal waarschijnlijke gevallen (NBC zegt 298, de Post schat 354), door rechtstreeks contact op te nemen met de nationale gezondheidsautoriteiten. Het omzeilen van de CDC is een goed teken. Gewoonlijk accepteren deze nieuwsorganisaties het woord van federale gezondheidsinstanties over kwesties rond vapen als evangelie.

Afgelopen week, niet in staat om te wachten tot de CDC een eigen waarschuwing geeft, heeft het Californische hoofdstuk van NORML, de marihuana belangenbehartiging haar eigen waarschuwing aan cannabisgebruikers uitgegeven:

“Cal NORML raadt consumenten ten zeerste aan om niet-gelicentieerde vape-producten te vermijden door alleen bij erkende winkels te winkelen. Elk product dat is gekocht bij een winkel of bezorgdienst met een vergunning is getest op veiligheid. Helaas zijn er veel nepproducten zonder licentie op de illegale markt rondzweven. Sommige komen zelfs in professionele verpakkingen, die gemakkelijk bij online leveranciers worden verkregen. Naar verluidt worden bijvoorbeeld verschillende illegale producten verkocht onder de generieke merkloze naam “Dank Vapes” (hoewel het onduidelijk is of ze de oorzaak waren van de uitbraak van de longziekte).

“Consumenten moeten zich ervan bewust zijn dat producten op de ondergrondse markt kunnen worden geleverd in professioneel ogende namaakverpakkingen, maar dergelijke producten worden niet verkocht in erkende dispensaria of bezorgdiensten.”