IQOS Mesh is een vape voor beginners van PMI (Philip Morris International)

Pod systeem

Introductie:

De IQOS Mesh is een beginners vape gemaakt door PMI (Philip Morris International), die ook het originele IQOS produceerde – een Heat-Not-Burn (HnB) product dat erg populair is geworden in Azië en Europa. Deze keer is hun IQOS Mesh-product ontworpen voor gebruik met e-liquid en is het momenteel alleen beschikbaar in het VK.

De pods maken gebruik van mesh, een alternatief voor de ronde draad die vaak wordt gebruikt in vapes. Stelt u zich eens voor dat veel metalen strengen een soort net vormen – een goed voorbeeld is een theezeefje of een zeer dichte draadafrastering. Mesh wordt ook gebruikt in meer geavanceerde vapes en het is bekend dat het de smaak en de dampuitstoot maximaliseert.

Het IQOS-gaas neemt voor gevulde pods, elk met 2 ml e-vloeistof. De pods zijn verkrijgbaar in drie nicotinesterktes: 6 mg, 11 mg en 18 mg.

Prijs: £ 19,99 (batterij), £ 3,99 (twee pods) (op IQOS)
Kleuren: metallic grijs, diepe teal, zacht brons

Het IQOS-gaas heeft een lange en relatief dunne vorm

Hoewel hij in vergelijking met andere beginner vapes helemaal niet dun is. Hij meet 158 mm bij 18,5 mm met een pod op zijn plaats en weegt 61 gram, wat meer is dan het gemiddelde gewicht van vergelijkbare producten die er zijn.

Naar mijn mening is de vorm ervan niet bepaald praktisch. En als gevolg daarvan, hoewel hij niet erg groot is, is het niet echt een zakformaat. Hij is vergelijkbaar in grootte en vorm met een middelgrote Cubaanse sigaar – of zelfs een grotere.

De bouwkwaliteit aan de andere kant is uitstekend. De IQOS Mesh voelt aan als een degelijk en goed machinaal product en de metalen afwerking en het gewicht geven hem een premium gevoel. Vanuit het oogpunt van de bouwkwaliteit krijg je meer dan waar je voor betaalt.

Bij het openen van het (grote) pakket vindt u één IQOS Mesh-batterij, één USB-kabel en één VK-netspanningsadapter. Pods zijn niet inbegrepen in de doos, dus zorg ervoor dat je een aantal bestelt – later meer over de smaken.

De IQOS Mesh is heel eenvoudig te gebruiken:

Neem een pod uit de zak en verwijder de transparante plastic afdichting.
Plaats de pod in de batterij.
Houd de knop één seconde ingedrukt totdat deze knippert.
Het apparaat blijft gedurende drie minuten geactiveerd en u kunt erop vapen zonder op de knop te hoeven drukken. Hierna keert het terug naar de standby-modus.

De vape van de IQOS Mesh is niet superdicht, maar ook niet los. Het is een beetje losser dan een sigaret, maar nog steeds bevredigend. Het apparaat produceert niet veel damp, maar de damp is warm, voornamelijk vanwege het gaas element dat in de pods wordt gebruikt.

De pods van 18 mg zorgen voor een bevredigende keelhit, maar ik was een beetje underwhelmed met de lagere nicotineversies. Dat was een beetje een afknapper, omdat een mesh-aangedreven apparaat over de hele linie een betere keelhit moet kunnen geven.

Ik had geen spuwen of knallen, hoewel het wel eens lekte uit sommige van de pods op het gedeelte waar ze op de batterij worden aangesloten.

Maar een belangrijk probleem, en gemakkelijk mijn grootste klacht met dit apparaat, was “mis vapes”. Het apparaat zou met regelmatige intervallen “mis vapen”, er waren momenten bij waarbij de pod volledig uit de batterij moest worden verwijderd. Ik weet niet zeker of dit een fout was in de specifieke eenheid of in een ontwerp probleem, maar het was een grote teleurstelling.

Aan de andere kant zal de spoel niet verbranden als de vloeistof op is. Het apparaat implementeert een “Lage vloeistof detectie” -systeem dat voorkomt dat het aangaat als de pod leeg is. En het werkt. Als een pod leeg is, verschijnt er een rood knipperend lampje en er zal geen damp of gebrande hits op komen.

Ik heb zeven van de elf beschikbare smaken getest

De smaken die ik kreeg varieerde van bovengemiddeld tot heel goed. Er waren geen teleurstellingen in de verpakking en iedereen zou een smaak moeten kunnen vinden die bij hem past.

Zachte tabak
Dit is straight up tabak met een nootachtige smaak. Als dit je eerste vape-kit is, raad ik aan te beginnen met de zachte tabaks pods. Ze maken de overgang gemakkelijker en kunnen de hele dag door worden gebruikt zonder je smaakpapillen te vermoeien.

Tabaks harmonie
Een meer complexe tabak, met een vleugje aromatische thee. Ik vond deze smaak lekker, maar niet zo als zachte tabak. Voor mij is het meer een late vape dan een vape voor de hele dag.

Koele pepermunt
Ik ben geen fan van mint vapes, maar dit is een zeer cleane en verfrissende pepermuntsmaak. Als je houdt van een koel gevoel in je keel (of als je menthol hebt gerookt) zul je deze fijn vinden.

Chai zing
Een verrassend realistische smaak, met zwarte thee en kaneeltonen aan de voorkant en een paar houtachtige kruidenondertonen. Niet voor de hele dag, maar ik genoot van deze na een maaltijd.

Passievruchtenschil
Een fruitmix met passievruchten vooraan, dit was mijn favoriet van het stel en een van de beste fruitige vapes die ik heb gehad van een apparaat als dit. Twee duimen omhoog.

Rode bessenfusion
Een echt goede snoepbessensmaak met wat zoetheid. Op punten voelde het als een bubblegumsmaak, vooral tijdens de uitademing. Ik raad aan om het eens te proberen.

Pitanga-vruchtdraai
Nog een bessensmaak, die minder zoet en realistischer is dan de rode bes. Hij is niet slecht, maar niet zo goed als de rest van de fruitsmaken van de IQOS Mesh.

Het apparaat wordt geleverd met een batterijcapaciteit van 900 mAh, wat een solide score is wanneer deze wordt vergeleken met de meeste producten in deze categorie. Hij wordt ook geleverd met een batterij-LED die laadniveaus aangeeft.

Het batterij-LED knippert wit met 25%. Als het rood wordt, betekent dit dat je slechts een handvol vapes hebt voordat hij wordt uitgeschakeld. U kunt ook het batterijniveau controleren door de knop één seconde ingedrukt te houden: als deze boven 6% is, knippert deze langzaam, anders knippert deze snel.

Het batterijlampje knippert tijdens het opladen en stopt wanneer het volledig is opgeladen. Met het apparaat kunt u tijdens het opladen vapen, wat altijd een welkome functie is.

Ze beweren dat de batterij ongeveer één pod per keer aankan, maar ik heb er veel meer van – ongeveer anderhalve pods. Dat was een aangename verrassing en het lukte me om er meer dan een volledige dag van te vapen wanneer ik de pods van 18 mg gebruikte.

Een andere aangename verrassing was de tijd die het kostte om volledig opgeladen te raken. Ze geven 90 minuten aan, maar de mijne was vol in minder dan een uur en 10 minuten.

Voor-en nadelen

Echt goede smaakselectie
Drie nicotinemogelijkheden (6/11/18 mg)
1 jaar garantie
Detectie systeem voor lage vloeistofdichtheid (geen verbrande treffers)
Makkelijk te bedienen
Bevredigende vape ( trek )
Uitstekende bouwkwaliteit
Concurrerende prijzen voor batterij en pods
Pods bevatten 2 ml e-vloeistof
Vorm is niet praktisch
Er zitten geen pods in de doos
Verwachtte meer keelhit

Eindoordeel

Het IQOS-Mesh komt in een ongemakkelijke vorm en is vrij groot. Maar beide zijn subjectieve nadelen en er zijn ook zeker dingen om van te houden bij dit apparaat.

De smaken zijn verrassend goed, de technologie elimineert verbrande hits, en het is een erg gemakkelijke vape om te bedienen, iets wat door beginners gewaardeerd zal worden. Het is ook heel redelijk geprijsd, vooral als je kijkt naar de bouwkwaliteit en de garantie van 12 maanden.

Maar raad ik dit apparaat aan? Ik zou het doen, als het niet voor het misfiring was. Het bleef maar gebeuren, en misvuren zijn niet iets waar beginnelingen mee moeten worden geconfronteerd. Als ze met een compacter product komen dat niet misfired, kan dit een uitstekende vape voor beginners zijn; de smaken zijn goed. Maar zoals het nu is, kan ik het niet aanbevelen.