Innokin werkt samen met London Buses voor de educatieve campagnes van Stoptober

London bus reclame

Het blijft vreemd dat ook na alle ophef er in Engeland heel anders naar dampen wordt gekeken. Waar je in Nederland als webshop houder een boete krijgt van 4500 euro als je betrapt wordt op reclame maken. Let wel reclame volgens de NVWA, een sorteer functie op je website, dat is en keuze mogelijkheid die je bij producten laat kiezen, meest verkocht of goedkoopst. Dit is al 4500 euro boete. In de meeste andere landen, Duitsland en zeker Engeland speelt dit helemaal niet. In London rijden er zelfs bussen met reclame rond, toch ook nog steeds een EU land die ook de TPA wetgeving heeft onderschreven. Ik heb het al eerder gezegd, het boete systeem bij ons is gewoon weer een verdienmodel.

Londense bussen ondersteunen deze week de vapenindustrie, dankzij een grootschalige campagne van Innokin Technology. De fabrikant van vape producten werkt samen met toonaangevende internationale vape verenigingen om Londenaren te vragen “hoeveel weet u over vapen?”.

De campagne markeert de laatste week van ‘Stoptober’, wanneer rokers in het hele land sigaretten achter zich willen achterlaten.

Het Verenigd Koninkrijk is nog steeds de thuisbasis van meer dan 7 miljoen rokers, ondanks de inspanningen van de overheid en openbare gezondheidsinstanties. In oktober 2019 bevestigde Public Health England dat roken de belangrijkste oorzaak van vroege dood in Londen blijft.

Innokin Technology hoopt dat deze campagne de aandacht zal vestigen op de bestaande alternatieven.

Vice-president van Innokin Technology, George Xia, zei:
“Door nauw samen te werken met vapenverenigingen over de hele wereld, om belangenbehartiging en educatie te sponsoren, hopen we dat meer rokers de alternatieven leren kennen en ondersteuning vinden om hen te helpen stoppen met roken.”

De UK Vaping Industry Association (UKVIA), de Vape Technology Association (VTA), de Canadian Vaping Association (CVA), het Electronic Cigarette Committee of China (ECCC) en het Verband Des eZigarettenhandels (VdeH) ondersteunen deze ‘Stoptober’-bus campagne.