De douane neemt vervalste JUUL-pods in beslag

De Amerikaanse douane- en grensbescherming heeft de eerste gemelde inbeslagname van vervalste JUUL-pods uitgevoerd.

In een pakket uit China verstuurd aan Newark, Delaware, vonden douaneambtenaren in Philadelphia 1.152 valse JUUL-pods in 36 dozen. Andere namaakproducten waren onder meer laders een volledig vals JUUL-systeem. Als de producten echt waren geweest, zou hun waarde in de buurt van $ 4000 zijn geweest.

VS Customs and Border Protection Director of Field Operations Casey Durst heeft een verklaring afgelegd waarin hij zei:

“Een van de belangrijkste redenen waarom douane- en grensbescherming de handhaving van intellectuele eigendomsrechten zo serieus neemt, is vanwege de potentiĆ«le bedreigingen voor de gezondheid en de veiligheid van nagemaakte goederen zoals deze elektronische nicotineproducten voor Amerikaanse consumenten.”

JUUL, als eigenaar van intellectuele eigendom, sprak zijn waardering uit voor de tijdige actie van het CBP:

“We juichen de Amerikaanse douane- en grenswacht toe voor deze cruciale handhavingsacties tegen deze onwettige producten, gemaakt met onbekende en mogelijk gevaarlijke chemicaliĆ«n, en met niet-gereguleerde kwaliteitsnormen. JUUL Labs zet zich in voor het elimineren van brandbare sigaretten, de belangrijkste oorzaak van vermijdbare sterfgevallen in de wereld. Om die mogelijkheid voor volwassen rokers te behouden, moeten we het gebruik van dampproducten voor jongeren beperken, en illegale producten die worden verkocht, ondermijnen die inspanningen. Daarom is het nemen van snel en slagvaardig optreden tegen namaakproducten en inbreukmakende producten een van onze belangrijkste prioriteiten, en de Amerikaanse douane- en grenspolitie speelt een cruciale rol bij het tegenhouden van deze producten uit het land. Ons Global Brand Protection-team blijft nauw samenwerken met rechtshandhavingsinstanties, regelgevers en andere belangrijke belanghebbenden over de hele wereld om de volksgezondheid te beschermen en de toegang voor jongeren te bestrijden. “