CDC-update: 1.604 longletsels, 34 doden, 0 antwoorden

De uitbraak van longletsels, blijkbaar veroorzaakt door vapen, kan afvlakken of zelfs afnemen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). En terwijl het federale agentschap eindelijk ‘de meeste’ schuld aan THC-producten op de zwarte markt toekent, blijft het de nicotinevapor-term ‘e-sigaretten’ gebruiken om de producten te beschrijven die schade veroorzaken.

Vanaf afgelopen dinsdag (de meest recente officiële update) zijn er 1.604 gevallen gemeld uit 49 staten (alle behalve Alaska), het District of Columbia en de Amerikaanse Maagdeneilanden. De CDC zegt dat 34 mensen uit 24 staten zijn gestorven.

De hoofd adjunct-directeur van het CDC, Dr. Anne Schuchat, vertelde verslaggevers vrijdag dat de overleden mensen varieerden in de leeftijd van 17 tot 75 jaar, met een gemiddelde leeftijd van 45. Dat is vergelijkbaar met een gemiddelde leeftijd van slechts 23 jaar voor degenen die hun verwondingen hebben overleefd. Schuchat zei dat de ‘overgrote meerderheid’ van patiënten een geschiedenis had van het verdampen van THC-producten – 85 procent van degenen voor wie het bureau gegevens heeft.

“Vergeet niet dat dit zelfrapporten zijn,” zei Zeller. “Het is de persoon die zegt:” Ik heb alleen de nicotinebevattende producten gebruikt. “Er is de vraag of … in feite, wanneer ze zeggen ‘het enige wat ik gebruikte was een nicotinebevattend product,’. ”Zeller merkt op dat veel van de slachtoffers in staten wonen waar cannabisproducten illegaal zijn, en dat velen ook minderjarig zijn.

Met andere woorden, om complicaties zoals criminele aanklachten of problemen met ouders te voorkomen, kunnen sommige gebruikers van cannabisolie de feiten over wat ze hebben verdampt, verdraaien. En omdat patiënten worden behandeld volgens de volksgezondheidsprotocollen van de staten waarin ze leven, is er geen verplichte THC-test over de hele linie.

Tot op heden is geen enkel geval van longletsel verbonden met een nicotineproduct.

CDC gebruikt nog steeds de term ‘e-sigaretten’

Het bureau noemt de verwondingen helaas EVALI, kort voor ‘E-sigaret of vapen, productgebruik Geassocieerde longschade’. De CDC lijkt toegewijd te zijn aan zijn misleidende berichtgeving en voegt nog steeds de term ‘e-sigaret’ toe aan de uitbraak, ondanks zijn eigen erkenning dat de meeste slachtoffers zeggen dat ze illegale cannabis olie (of hasjolie) cartridges (karren) gebruikten, en geen nicotinevaporerende producten.

Cannabis-olievapers noemen hun producten geen e-sigaretten. Dat is een naam die alleen wordt gebruikt voor nicotinevapen. De hardnekkige weerstand van de CDC tegen het gebruik van termen die herkenbaar zijn voor consumenten van de gevaarlijke producten, kan heel goed verantwoordelijk zijn voor veel van de recente verwondingen.

De vroege berichten over de uitbraak werden afgehandeld door het resoluut anti-vapen Office van de CDC over roken en gezondheid, en het hele bureau is sindsdien de terminologie van dat kantoor blijven gebruiken, waardoor mogelijk miljoenen cannabisolie-vapers werden aangemoedigd om gevaarlijke ongeteste hash-olie patronen te blijven gebruiken omdat ze geloofden dat ‘e-sigaretten’ (nicotineproducten) de dingen waren om te vermijden.

De CDC lijkt de uitbraak van longletsel te gebruiken als een manier om lokale en nationale verboden en beperkingen op nicotineproducten aan te moedigen of op zijn minst mogelijk te maken. Zeven staten hebben gearomatiseerde verdampingsproducten verboden sinds de uitbraak begon, meestal in directe reactie op het longletsel of op zijn minst als secundaire reden. De regering Trump heeft ook een federaal smaakverbod voorgesteld. Maar smaken in legale dampproducten hebben niets met deze verwondingen te maken.

Wat veroorzaakt longletsel?

Wat in de illegale olie patronen de longschade precies veroorzaakt, is volgens de CDC niet zeker. Het bureau is blijkbaar op zoek naar een nieuwe verklaring die tot nu toe niet is doorgevoerd, of naar een combinatie van factoren. Ze testen de longvloeistoffen van de slachtoffers en de FDA test de inhoud van producten die zijn verzonden door overheidsinstanties.

CDC lijkt de mogelijkheid te hebben weggenomen dat recent geïntroduceerde cannabisolie verdunnende middelen die vitamine E-acetaat bevatten, verantwoordelijk zijn voor alle of de meeste verwondingen. Die conclusie is ten minste gedeeltelijk gebaseerd op een Mayo Clinic-studie die naar longbiopten van enkele van de slachtoffers heeft gekeken en verwondingen heeft ontdekt die niet lijken op die van vitamine E-acetaat.

Vitamine E (tocoferol / tocoferyl) acetaat is volgens Zeller niet gedetecteerd in de meeste FDA-geteste patronen. Of de CDC denkt dat het verdunningsmiddel überhaupt een rol speelt bij de uitbraak – mogelijk in combinatie met andere factoren – is niet zeker.

Een andere vroege suggestie was het fungicide myclobutanil, dat bij verhitting het longtoxine waterstofcyanide kan afgeven. Het gebruik van myclobutanil op tabak is illegaal, maar het wordt vaak gebruikt op druiven en ander fruit. De CDC heeft geen commentaar gegeven op de stof als een mogelijke oorzaak, maar bij testen van verschillende producten op de zwarte markt door Leafly zijn myclobutanil en andere fungiciden en pesticiden in angstaanjagend hoge concentraties gevonden. Mogelijk blijken deze en soortgelijke stoffen een rol te spelen in de uitbraak.

Een mogelijkheid is de cartridges zelf, zegt Dr. Schuchat. De CDC onderzoekt “of zware metalen of andere gevaarlijke verbindingen kunnen vrijkomen tijdens het verwarmen of het apparaat op batterijen.”

Een bedrijf genaamd Colorado Green Lab heeft een interessante hypothese gepubliceerd die suggereert dat de verwondingen worden veroorzaakt door “cadmium pneumonitis”, een longaandoening veroorzaakt door het inademen van cadmiumdampen. Cadmium wordt vaak gevonden in zilversoldeer.

De meeste cannabis-cartridges die via legale kanalen worden verkocht, gebruiken geen zilversoldeer, omdat de producten strenge verplichte tests moeten doorstaan ​​voordat ze worden verkocht in door de staat erkende apotheken. Maar de goedkopere patronen die door sommige illegale oliebewerkers worden gebruikt, kunnen het gevaarlijke soldeer bevatten.

Er zijn enkele problemen met deze theorie (cadmium heeft een zeer hoog smeltpunt), maar cadmium of andere metalen die in goedkope oliepatronen kunnen worden gebruikt, kunnen op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de uitbraak van letsel. Wat de longproblemen ook veroorzaakt, is iets dat bijna uitsluitend wordt gevonden in producten op de zwarte markt, en iets dat relatief nieuw is.

Waarom is het bedrog van de CDC geen verhaal?

Als de CDC de boodschap blijft verspreiden dat “e-sigaretten” verantwoordelijk zijn voor de uitbraak van longletsel, en meer cannabisgebruikers THC-patronen blijven gebruiken en slachtoffers worden, waarom nemen de reguliere nieuwsverkooppunten dan niet op en vragen de CDC om account voor zijn berichten?

Bijna elke reguliere verslaggever heeft de leiding van de CDC gevolgd bij het beschrijven van de aanstootgevende producten als e-sigaretten en vapen. Ze hebben ook gezocht naar typische anti-vapen tabaks beheersings experts voor hun artikelen, waardoor die dogmatici kunnen speculeren over onwaarschijnlijke en bizarre mogelijkheden, zoals JUUL pods die de longletsels veroorzaken, of consumenten THC met nicotine ‘mengen’ .

De reguliere pers lijkt belangeloos te zijn in het verhaal van een groot federaal agentschap dat een tragische gebeurtenis gebruikt om een ​​ideologische oorlog tegen nicotineproducten te bevorderen. En tot voor kort negeerden de meeste nieuwswinkels zelfs het sappige verhaal van illegale verwerking en distributie van cannabis met niet-geteste verdunningsmiddelen en de verkoop van producten gevuld met pesticiden.

Het zijn cannabispublicaties zoals Leafly die het beste werk hebben gedaan met betrekking tot de uitbraak en de mogelijke oorzaken. En het zijn activistische vapers en pro-vapende stemmen van mensen zoals onderzoekers Michael Siegel en Brad Rodu die alarm hebben geslagen over de CDC en het bureau onder druk hebben gezet om zijn berichten aan te passen om meer nadruk te leggen op THC-producten.

Het is moeilijk voor te stellen dat verslaggevers die een ander federaal agentschap bestrijken, gewoon de verklaringen van ambtenaren zonder enige uitdaging accepteren. Stel je voor dat de onnauwkeurige taal van het ministerie van Buitenlandse Zaken bijdroeg tot enkele tientallen doden. Zouden nieuwskanalen hun schouders ophalen en de officiële berichten van de overheid blijven herhalen, of zouden ze met verve het verhaal ingaan en de verantwoordelijken bij het agentschap ontmaskeren?

Maar ‘gezondheids’-schrijvers zien zichzelf als partners van de openbare gezondheidsinstanties – en zelfs partners van de anti-vapen tabakscontrolerende organisaties – in plaats van als tegenstanders van waarheid die als taak hebben de voeten van de federale ambtenaren aan het vuur te houden. Dus we horen steeds hetzelfde verhaal. En mensen blijven sterven.