Introductie smaken e liquid

E liquid smaken of aroma’s bij Nieuwesigaret

Smaken of aroma’s voor e liquid DIY kopen is een lastige aangelegenheid. Wat en waar moet u kopen ? Hoe zit het met de veiligheid ? Ik zal hier een beknopte uitleg geven over het tot stand komen van geconcentreerde flavors. Er zijn veel manieren om de kunst van smaak creatie te ervaren. U kunt beginnen met experimenteren met “ready to use” smaken voor uw e liquid. Deze concentraten zijn zeer eenvoudig te gebruiken, en Nieuwesigaret heeft tal van aroma’s om u op weg te helpen. Smaak concentraten zijn mengsels van diverse stoffen, kunstmatig  en natuurlijk, ze worden meestal opgelost in een draag vloeistof. De meest gebruikte carrier voor aroma’s is propylene glycol en afgeleide hiervan, alcohol, vegetable glycerin en triacetin. De blends die wij bij Nieuwesigaret aanbieden zijn zeer geconcentreerd en niet bedoeld om onverdund te dampen. Als u geïnteresseerd bent in het maken van smaak concentraten kunt u op het internet veel informatie vinden, het maken van smaken van smaak moleculen is niet eenvoudig, het is een studie. Essential oils worden verkregen door het distilleren van bloemen, wortels of boomschors, enz. Het zijn de natuurlijke oliën die voorkomen in bloemen, kruiden en hout. Distillaten van fruitsappen en bessen worden ook gebruikt, maar deze kunnen normaal gesproken niet gebruikt worden om zeer geconcentreerde smaken omdat ze mogelijk gekoeld moeten worden. Het meest gebruikte type smaak is de smaak molecuul . Deze moleculen zijn de bouwstenen van alle smaken en veel hebben een natuurlijke bron. Bijvoorbeeld natuurlijk sinaasappel olie is gemaakt van citroen en citral moleculen. Veel van deze moleculen kunnen geïsoleerd worden van de olie door fractional distillation. De scheiding van een mengsel hangt af van de kook temperatuur van elk molecuul. Deze aroma moleculen kunnen een uitdaging op zich zijn omdat ze een grote invloed op hat aroma kunnen hebben zonder dat dit voor de hand ligt als je ze afzonderlijk bekijkt. Net als met koken, het is vaak het best te starten met een recept om daarna het te finetunen door te experimenterende andere hoeveelheden en ingrediënten. Sommige flavor moleculen zijn er in vloeibare vorm maar andere zijn kristallen of poeders. Concentraten kunnen als olie of water oplosbaar gecreëerd worden, dit is soms erg lastig omdat de één of de ander erg leunt op één van de twee. Water oplosbaar betekend dat de smaak oplost in water of propylene glycol en andere stoffen die geen olie zijn. Als een smaak olie oplosbaar is en er een paar water druppels laat vallen zullen deze zich scheiden van het water. Het is dus erg belangrijk te weten welke eigenschappen de molecuul heeft, soms kan het ook zijn dat een molecuul alleen niet wateroplosbaar is maar samen met een andere weer wel.

De aroma’s van nieuwesigaret

Op dit moment hebben we een vijftal aroma’s, Capella, TPA, Bakers Dozen, Ice Cream social en La Tabaccheria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.